Här ser ni glimtar från 2014!

Stockholms filmfestival Junior blev i år större än någonsin! Vi fick omkring 20 000 deltagare på festivalen och visade filmer från hela världen för besökare mellan 6 – 100 år. Ännu ett fantastiskt år för Stockholms filmfestival Junior!

Vinnare 1 minut film

Kortfilmstävlingen 1 minut film fick in över 500 filmer av kreativa unga regissörer varav 9 blev nominerade i våra tre ålderskategorier och tre lyckliga vinnare utsågs av vår kändisjury Sara Haag (manusskrivare för ”Pappas pengar” och ”Full Patte”), Valter Skarsgård (skådespelare i IRL) och Ellen Karlsson (författare och augustprisvinnare). Tack till alla ni som tävlade och grattis till vinnarna!

Årets vinnare:

Kategori Junior
Professorn av Viktor Öhlund Lidgren

Kategori Mellan
Drömmen om Sverige av Felicia Berndtson

Kategori Max
Hopp av Runda Lundin, Melisa Güner och Klara Ihd.

Se filmerna här!

Mobila filmverkstäderna

Den största satsningen hittills gjordes på de Mobila filmverkstäderna och våra finfina filmpedagoger var ute i 15 skolor runt om i Stockholmsområdet för att skapa film under en skoldag med elever. Över 100 filmer skapades! 


Foto: Tommy Jansson

Sportlovets filmverkstäder

Under sportlovet gjorde vi återbesök hos Stadsmuseet och Historiska museet och nytt för i år var Tekniska museet. På museerna spelades det in filmer under loppet av tre timmar tillsammans med våra filmpedagoger som hjälpte de unga filmregissörerna att använda museernas miljöer i filmerna, regissera, agera, filma och klippa. Ett riktigt intensivt jobb med fina resultat, nästan 800 barn och unga gjorde film med oss under sportlovsveckan! 


Foto: Caroline Olby

Kändisar

Vi fick finbesök av regissörer från olika delar av världen som höll i workshops, work in progress och gästade filmvisningar som gav möjlighet för vår Juniorgrupp att ställa frågor tillsammans med besökare.


Foto: Tommy Jansson


Foto: Tommy Jansson


Foto: Sara Herrlander

Se fler bilder från festivalen här!

Tack alla besökare, gäster, volontärer och filmpedagoger! Vi ses nästa vår!