Tecknaren Jung ser tillbaka på sin uppväxt som adopterad, och väjer inte för de känslor och frågeställningar det innebär.

Jung adopteras från Korea av en belgisk familj som redan har flera egna barn. Han gör sitt bästa för att passa in men hans annorlunda utseende kan inte förnekas och känslan av att han inte passar in någonstans går inte att undvika. När familjen adopterar ännu ett barn från Korea känner Jung avundsjuka utöver allt annat. Han försöker hantera sina känslor genom att bråka i skolan och hamnar i flera trassliga situationer. Men han finner ro i att teckna, och när han upptäcker den japanska kulturen och kan fokusera på kampsport och japanska traditioner istället för att bråka med dem i sin omgivning underlättas tillvaron mycket. Men trots det är relationen till familjen ändå svår, och Jung fortsätter att försöka förstå människorna som adopterade honom.

Genom att blanda animation och dokumentära bilder berättar serietecknaren Jung själv, i dag 42 år, om de tankar och känslor som hans adoption innebar. Filmen har prisats med en Magritte, Belgiens mot- svarighet till en Oscar, för bästa klippning.

Arbeta vidare med filmen i klassrummet efter festivalbesöket. Ladda ner en lärarhandledning med diskussionsfrågor till filmen här!

Titel
Approved for Adoption
Regissör
Laurent Boileau
Land
Belgien, Frankrike, Sydkorea, Schweiz
Längd
70 min
Festival
2013
Sektion
Mellanstadiet
Subtitle
Engelsk text
Se alla filmer 2013 års program