Nytt för i år: pitcha din filmidé för en erfaren jury! Pitchdagen kommer vara öppen för publik och det är fri entré. Kom och kolla på när de tävlande presenterar sina filmideér! Bara att osa till junior@stockholmfilmfestival.se för att få tillträde till evenemanget. 

Har du en idé till en film du vill göra?

Stockholm filmfestival Junior anordnar i år en pitch-dag där de som är mellan 15-19 år har chansen att presentera sin filmidé till en erfaren jury bestående av personer från filmbranschen. Juryn utser en vinnare och ger samtidigt värdefulla tips till finalisterna efter varje presentation. Bästa pitch vinner en workshop med två etablerade manusförfattare för att utveckla sin filmidé. Vinnaren presenteras på prisutdelningen på Biograf Skandia 21 april.

Skicka in din filmidé till projekt.junior@stockholmfilmfestival.se. Minst 1 sida, max 2 sidor. Ifall du har andra sätt att presentera idén får du också skicka in kompletterande saker. Till exempel storyboards, manus/manus-utdrag.

Tänk på att projektet ska vara genomförbart. Deadline är 1 april.

Innan pitch-tillfället kommer finalisterna ha möjlighet att få coachning av en pitch-expert, så att presentationen slipas och finalisterna kan vara trygga med att presentera.

 

_________________________________________________

Årets pitch-jury består av regissören Mika Gustafsson, skådespelerskan Happy Jankell och regissören Jonatan Etzler.

Mika Gustafsson, regissör, manusförfattare och producent med examen från Akademi Valand. Hennes examensfilm Mephobia visades bland annat på Göteborgs filmfestival. 

Happy Jankell, skådespelerska som bland annat har spelat i Solsidan, Jordskott och Ted - För kärlekens skull. Hon var även nominerad till Stockholms filmfestivals pris Rising Star 2013. 

Jonatan Etzler, regissör med examen från Stockholms dramatiska högskola och som bland annat har regisserat Intercourse, De andra barnen och Hypnagogia.

_________________________________________________

Att tänka på när du sätter ihop din pitch:

 -Vad handlar filmen om?

-Vilka karaktärer är med och vem/vilka är dom?

-Vilka miljöer utspelar sig filmen i?

-När utspelar sig historien?

-Vilken känsla, ton och atmosfär ska filmen uttrycka? Ge exempel med bild eller musik!

Etc...