Stockholms filmfestival Junior bildades år 2000 för att sprida kvalitetsfilm för barn och unga. Vi arrangerar filmverkstäder och kortfilmstävlingen ”1 minut film” för att inspirera till filmskapande redan i tidig ålder. Under festivalveckan visar vi film från hela världen i biografer runt om i Stockhom för grundskolor, gymnasier och alla mellan 6-19 år - med fri entré.

Stockholms filmfestival Junior bjuder in till filmfest 16-21 april 2018!

Festivalens mål är att visa kvalitetsfilm från hela världen, film som sällan når den vanliga biorepertoaren, hemmen eller skolorna. Visningarna varieras med eget filmskapande, diskussion och underlag att ta med tillbaka till klassrummet. Dessutom besöks festivalen varje år av ett antal internationella filmskapare som kommer till Stockholm för att möta publiken och svara på frågor. Filmvisningar är gratis för alla barn, unga och lärare. Nu är bokningen öppen och ni kan boka in er på filmvisningarna. Tänk på att boka i god tid då många visningar snabbt blir fullbokade.

Festivalenveckan pågår i sex fartfyllda festivaldagar i april. Vi börjar med Invigning av festivalen och avslutar med Prisutdelning och gala på biografen Skandia där vinnarna av 1 minut film-tävlingen annonseras.

Det är dags för festival igen den 16-21 april 2018!

Det här är Stockholms filmfestival Junior:

Festivalen 16-21 april 2018, varje vår visar vi att 30-tal filmer vid ca 100 tillfällen i 6 dagar. Filmvisningar har fri entré för barn, unga och pedagoger samt festivalens medlemmar. Visningarna sker på biograferna Zita, Grand, Klarabiografen och Skandia i centrala Stockholm samt på Reflexen i Kärrtorp. Biljettbokningen sker via vår hemsida från och med februari 2018.

Lärarhandledningar, ladda ner lärarhandledningar för låg-, mellan-, högstadiet och gymnasiet för att hitta diskussionsunderlag som passar med ämnen som filmerna ur Juniors filmprogram tar upp.

Sportlovets filmverkstäder, tillsammans med Juniors filmpedagoger skapar barn och unga mellan 6 - 19 år sina egna filmer under sportlovet på Tekniska museet och Naturhistoriska riksmuseet. 

Mobila filmverkstäderna, våra filmpedagoger kommer till skolor under en heldag och skapar film med skolklasser runt om i hela Stockholms län. Det går bra att boka under hela året.

Kortfilmstävlingen ”1 minut film", Juniors nationella tävling för unga regissörer mellan 6-19 år. Tävlingen öppnar för bidrag 27 oktober deadline blir i 1 april. Vinnarna annonseras på Prisutdelningen 21 april. Du kan läsa mer om våra fina priser som presenteras i samarbete med ABF. 

Inspirationsdagen, är en dag för lärare och pedagoger som vill utveckla sitt arbete med film i skolan och i fritidsaktiviteten. Mer info kommer i februari.

Industrydagen, under Stockholms filmfestival Junior anordnas en dag för filmbranchen med seminarium och Work in Progress. 

Gränsöverskridande och internationella samarbeten, Stockholms filmfestival Junior vill främja filmintresset, medie- och informationskunnigheten och barns rätt att berätta sina historier och göra sina röster hörda. Genom åren som festivalen har funnits har vi arrangerat filmverkstäder, inspirationsdagar och filmvisningar runt om i världen. Läs mer om våra aktuella projekt som sker i samarbete med Rädda Barnen.


Planerar du att göra en egen film?

Besök vår filmskola, lär dig tricken och skicka in din färdiga film till kortfilmstävlingen "1 minut film" så har du därmed chansen att just din film visas på bio under Stockholms filmfestival Junior. Du kan dessutom vinna fina priser! Här kan du läsa mer om 1 minut film!

I den Mobila filmverkstaden får skolklasser prova på att göra film tillsammans. Vi kommer till er skola med utrustning och kunnande, så sätt igång att skriva ett manus och sedan fatta kameran för att filma! Ett kul sätt att skapa gemenskap i klassen och använda film som berättarmetod. Här finns mer information om och hur ni bokar den Mobila filmverkstaden!Kontakt

Lara Hultmark
Filmpedagog
Bokning av Mobila filmverkstäder och Skolbio
filmpedagog@stockholmfilmfestival.se

Maria Razakamboly
Filmkoordinator
Filmprogram
maria@stockholmfilmfestival.se

Melissa Jonsson
Marknadskommunikatör
Press
melissa@stockholmfilmfestival.se
 

Pressinfo om Stockholms filmfestival Junior hittas på pressidorna