TÄVLINGEN ÄR NU STÄNGD FÖR ANMÄLAN OCH ÖPPNAR IGEN I OKTOBER

Har du skapat film med dina kompisar? Anmäl gruppens film här!

Har du skapat filmen själv? Anmäl din film här

Se de nominerade filmerna för 2017 års tävling här

I den nationella kortfilmstävlingen 1 minut film kan du som är mellan 6-19 år delta med dina egna kortfilmer. När du har en färdig film skickar du den till oss och vår utvalda kändisjury bedömer filmen och utser vinnarna. Tre vinnare utses den 21 april 2018 på biograf Skandia i Stockholm. Deadline för att skicka in dina filmer är 1 april 2018.

Vinnarna får en heldag med ett filmproffs som hjälper dem att skapa nästa filmsuccé i samarbete med ABF Stockholm. Om ni vill ha tips på hur ni kan skapa filmer till 1 Minut Film-tävlingen kan ni vända er till er lokala ABF-avdelning för hjälp. 

Flera fina priser avslöjas senare.

Du kan göra filmen själv eller i grupp, det går jättebra att tävla med klassen eller bästisen, syskonet eller husdjuret! Spela in en ny film, eller delta med filmer du redan gjort. Filmerna ska vara minst 1 minut och max 3 minuter långa. Du kan skicka in hur många bidrag du vill.

Årets tävling har ett öppet tema så ni får välja att göra film om precis vad ni vill

1 minut film är uppdelad i tre ålderskategorier; 6-10 år, 11-14 år och 15-19 år. I varje kategori nomineras tre bidrag. En vinnare ur varje ålderskategori presenteras under den glamorösa Prisutdelningen på biograf Skandia i Stockholm. Då klär vi upp oss, rullar ut röda mattan och delar ut priserna till vinnarna!

Se förra festivalens vinnare och nominerade längst ned på denna sida! 

Toppfoto: Caroline Olby och Per Brolin.

 

VINNARE 2017


Vinnare 6-10

BABIANDJUNGELN
av Richard Bjurström 

Motivering: Till en film som ordlöst bär oss genom en kreativt porträtterad värld av färg och fantasi. Den här unga filmaren har använt sig av både poesi och humor i skapandet av ett verk som är påhittigt och speciellt, men framförallt väldigt, väldigt vackert.

Se filmen hos Plejmo.com


Vinnaren 11-14

BOLLHAT 
av Dilan Öngörur, Andreas Fernandez, Isabelle Claesson och Victoria Holgersson

Motivering: Med en klassiskt filmisk tonträff och ett skickligt samspel mellan bild och musik berättas den här starka historien med högst igenkänningsbart tema.

Se filmen hos Plejmo.com


Vinnare 15-19 år

MOLE 
av Klara Thafvelin

Motivering: Liknar ingenting du någonsin sett! Absurdt och fantasifullt animerat i en vågad egensinnig design. Komisk elegans i långsmala extremiteters rörelser och fjunhår som blåser mjukt i vinden. Lite obegripligt men underbart!

Se filmen hos Plejmo.com


Hedersutmärkelse

Vi vill också ge en särskild utmärkelse till dokumentären Ett annat sätt att leva av Lucy Viola Sjölén med motiveringen: Ett modigt porträtt som går under huden på tittaren och gör oss ödmjuka inför våra olikheter.

Se filmen hos Plejmo.com

 

VINNARE OCH NOMINERADE 2016

VINNARE OCH NOMINERADE 2015 

VINNARE OCH NOMINERADE 2014

VINNARE OCH NOMINERADE 2013

Om ni har några frågor eller funderingar skicka ett mail till 1minutfilm@stockholmfilmfestival.se eller ring oss på 08-677 50 00.