JUNIOR

Stockholms filmfestival Junior bildades år 2000 för att sprida kvalitetsfilm för barn och unga. Vi arrangerar filmverkstäder och kortfilmstävlingen ”1 minut film” för att inspirera till filmskapande redan i tidig ålder. Under festivalveckan visar vi film från hela världen i biografer runt om i Stockhom för grundskolor, gymnasier och alla mellan 6-19 år - med fri entré.

STOCKHOLMS FILMFESTIVAL JUNIOR BJUDER IN TILL FILMFEST I APRIL 2020!

Festivalens mål är att visa kvalitetsfilm från hela världen, film som sällan når den vanliga biorepertoaren, hemmen eller skolorna. Visningarna varieras med eget filmskapande, diskussion och underlag att ta med tillbaka till klassrummet. Dessutom besöks festivalen varje år av ett antal internationella filmskapare som kommer till Stockholm för att möta publiken och svara på frågor. Filmvisningar är gratis för alla barn, unga och lärare. Programmet och biljetterna kommer släppas i februari 2020. 

Festivalveckan pågår i sex fartfyllda festivaldagar i april. Vi börjar med Invigning av festivalen och avslutar med Prisutdelning och gala på biografen Skandia där vinnarna av 1 minut film-tävlingen annonseras.

Det är dags för festival igen i april 2020!

DET HÄR ÄR STOCKHOLMS FILMFESTIVAL JUNIOR:

Festivalen april 2020, varje vår visar vi 30-tal filmer vid ca 100 tillfällen i 6 dagar. Filmvisningar har fri entré för barn, unga och pedagoger samt festivalens medlemmar. Biljettbokningen öppnar under februari 2019 (datum TBC).

Lärarhandledningar, ladda ner lärarhandledningar för låg-, mellan-, högstadiet och gymnasiet för att hitta diskussionsunderlag som passar med ämnen som filmerna ur Juniors filmprogram tar upp.

Sportlovets filmverkstäder, tillsammans med Juniors filmpedagoger skapar barn och unga mellan 6 - 16 år sina egna filmer under sportlovet på Tekniska museet och Naturhistoriska riksmuseet. Alla kortfilmer skapade under filmverkstäderna deltar i kortfilmstävlingen 1 minut film. Läs mer här och anmäl dig!

Mobila filmverkstäderna, våra filmpedagoger kommer till skolor under en heldag och skapar film med skolklasser runt om i hela Stockholms län. Det går bra att boka under hela året. Gör din intresseanmälan här!

Kortfilmstävlingen ”1 minut film", Juniors nationella filmtävling för unga regissörer mellan 6-19 år. Vinnarna annonseras på Prisutdelningen i april 2020 på biografen Skandia. Mer info om inlämning hittar du här.

Industrydagen, under Stockholms filmfestival Junior anordnas en dag för filmbranchen med seminarium och Work in Progress. Mer info kommer inom kort. 

Gränsöverskridande och internationella samarbeten, Stockholms filmfestival Junior vill främja filmintresset, medie- och informationskunnigheten och barns rätt att berätta sina historier och göra sina röster hörda. Genom åren som festivalen har funnits har vi arrangerat filmverkstäder, inspirationsdagar och filmvisningar runt om i världen.

PLANERAR DU ATT GÖRA EN EGEN FILM?

Besök vår filmskola, lär dig tricken och skicka in din färdiga film till kortfilmstävlingen "1 minut film" så har du därmed chansen att just din film visas på bio under Stockholms filmfestival Junior. Du kan dessutom vinna fina priser! Här kan du läsa mer om 1 minut film

I den Mobila filmverkstaden får skolklasser prova på att göra film tillsammans. Vi kommer till er skola med utrustning och kunnande, så sätt igång att skriva ett manus och sedan fatta kameran för att filma! Ett kul sätt att skapa gemenskap i klassen och använda film som berättarmetod. Här finns mer information om och hur ni bokar den Mobila filmverkstaden.

KONTAKT

Anni Lappalainen
Juniorproducent
junior@stockholmfilmfestival.se

Alessandro De Renzis
Projektledare Junior
projekt.junior@stockholmfilmfestival.se

Jonny Holmberg
Filmpedagog
Bokning av Mobila filmverkstäder och Skolbio
filmpedagog@stockholmfilmfestival.se

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.