HÄR ÄR ÅRETS STOCKHOLM DEBUT-PROJEKT

STHLM Debut är ett talangprogram utformat för långfilmsdebuterande regissörer och producenter i Stockholm-Mälardalsregionen av Film Stockholm/Filmbasen, Filmregion Stockholm-Mälardalen och Stockholms filmfestival med Stockholms läns landsting som huvudfinansiär. Syftet är att överbygga gapet mellan talangutveckling och professionell filmproduktion, och arbeta fokuserat med att stärka möjligheterna för regissörer och producenter att långfilmsdebutera. Programmet består både av en talangutvecklingsdel och ett finansiellt projektutvecklingsstöd. 

STHLM DEBUT 6

De flerfaldigt Guldbaggebelönade Tjuvheder och Förvaret har gjort det – och nu senast den kritikerhyllade Dröm vidare. Alla tre filmerna har deltagit i utvecklingsprogrammet STHLM Debut. Nu är det klart vilka filmer som valt ut till STHLM Debut, omgång 6.

Fem nya filmprojekt har valts ut till omgång 6 av STHLM Debut – utvecklingsprogrammet som ger filmare och producenter ett extra stöd när de utvecklar sin första långfilm.

Under Stockholms filmfestival i november förra året samlades 2016 års nya talanger för ett givande Work in Progress under Stockholm Industry days. De fem utvalda projekten fick tid att presentera sin kommande film och arbetet bakom den.

STHLM Debut är ett samarbete mellan Filmregion Stockholm-Mälardalen, Film Stockholm/Filmbasen och Stockholms internationella filmfestival. Finansiärer är Stockholms läns landsting och Filmregion Stockholm-Mälardalen.

De utvalda filmerna är:
Dogborn. Manus/regi: Isabella Carbonell. Producent: Cecilia Forsberg Becker.
En svensk tiger. Manus/regi: Jonas Westbom. Producenter: Marcus Waltå och Eliza Jones.
Meril. Manus/regi: Victoria Verseau. Producent: Malin Hüber.
Sagres. Manus/regi: Lovisa Sirén. Producent: Siri Hjorton Wagner.
Scheme Birds. Regi: Ellen Fiske och Ellinor Hallin. Producent: Mario Adamsson.

***

Mer om de utvalda projekten i STHLM Debut, omgång 6:

DOGBORN 

Manus/regi: Isabella Carbonell. Producent: Cecilia Forsberg Becker.
Dogborn är en berättelse om en bror och syster som flytt från ett krig bara för att hamna i ännu ett som tar plats i Stockholms undre värld. Men dagen då varorna de får betalt för att transportera dyker upp i form av levande människor så förändras allt.

Isabella Carbonell är regissör och manusförfattare född och uppvuxen i Stockholm. Hon har gjort ett flertal kortfilmer och för två år sedan visades hennes kortfilm Pojkarna på Cannes Filmfestival, La Semaine de la Critique. Pojkarna har vunnit priser på festivaler världen över, däribland bästa kortfilm AFI FEST och visats på bland andra Giffoni, Milano FF, Nordische Filmtage Lübeck, Ale Kino, Poznan.

Cecilia Forsberg Becker utbildades på New York University och Dramatiska Institutet i Stockholm. Hon arbetar sedan 2011 på produktionsbolaget StellaNova Film och producerar just nu filmen om Ted Gärdestad. 2014 deltog hon i talangutvecklingsprogrammet Nordic Film Lab och 2015 var hon en del av det Europeiska producentprogrammet EAVE.

Isabella Carbonell: "Då all inspiration till Dogborn har kommit från personer och platser här i min hemstad så kommer den här berättelsen alltid vara starkt associerad med Stockholms alla färger och oemotståndliga kontraster. STHLM Debut blir en helt fantastisk och viktig plattform för att bygga vidare på bron mellan vision och verklighet!”

EN SVENSK TIGER

Manus/regi: Jonas Westbom. Producenter: Marcus Waltå och Eliza Jones.
En Svensk Tiger är en thriller som handlar om Jocke, en ung ensamstående pappa som måste rädda sin anarkistiska lillebror Tom från ett gäng korrupta poliser samtidigt som han måste ta hand om sin son.

Jonas Westbom gick regilinjen på DI 2009-2012 och har sedan dess regisserat både Min bror Kollokungen och Innan vi dör på SVT.

Markus Waltå och Eliza Jones gick producentlinjen på StDH 2012-2015 och har produktionsbolaget Grand Slam Film ihop.

Jonas Westbom: “STHLM Debut har lotsat fram ytterst fina och personliga berättelser. Det tilltalet ser jag fram mot att behålla i min film, som är en intim familjehistoria, berättad som ett spännande action-drama!”

MERIL

Manus/regi: Victoria Verseau. Producent: Malin Hüber.
Alex och Meril möts under en resa till Thailand där de ska genomgå den könskorrigering de länge väntat på. De finner stöd i varandra och i gruppen av transpersoner som alla är där för att genomgå operationen. Meril är en film som söker skildra ett mellanförskap, en poetisk skildring som vågar gå dit det bränns.

Victoria Verseau är konstnär och filmskapare utbildad vid Kungliga Konsthögskolan. Hon rör sig mellan uttryck som fotografi, rörlig bild, installation och performance. Victoria utgår från den egna erfarenheten som transperson där hennes praktik behandlar ämnen som transition, minne, genuskonstruktioner, samt den privata och den offentliga upplevelsen. Victoria är aktuell med kortfilmen Exercise One på GIFF/Folkets Bio 2017 samt en soloutställning på det konstnärsdrivna galleriet Hangmen Projects.

Malin Hüber är curator och producent som främst arbetar med rörlig bild. Hennes praktik rör sig mellan en film- och konstkontext och hon arbetar nära med konstnärliga processer och uttryck som söker utmana traditionella genrer, Malin är verksam i HER Film.

Victoria Verseau och Malin Hüber: “STHLM Debut är ett unikt tillfälle för oss att utveckla projektet Meril och få möjlighet att skapa ett nätverk med nya filmskapare. Av olika anledningar är antalet regissörer med transerfarenhet ytterst få - röster vi tar del av alldeles för sällan. Vi vill ta vara på detta tillfälle där Victoria kan utgå ifrån sin egen erfarenhet och lyfta fram en stark historia om vänskap och utanförskap."

SAGRES

Manus/regi: Lovisa Sirén. Producent: Siri Hjorton Wagner.
Sagres är en film om tre generationer kvinnor i en familj som på sina egna sätt kämpar med att vara fria och självständiga. På en roadtrip genom Europa följer vi huvudpersonerna på en resa fylld av både systerliga konflikter och gemenskap.

Lovisa Sirén är verksam som manusförfattare, filmregissör och klippare i Stockholm. Hennes filmer har prisbelönats i Startsladden GIFF och Uppsala Internationella Filmfestival. 2016 och 2017 var hon Guldbaggenominerad med kortfilmerna Audition och Baby. Hon var en av deltagarna i utvecklingsprogrammet Pure Fiction 2015. Hennes konstnärskap kretsar ofta kring de roller vi tilldelas i samhället och vad som förväntas av oss.

Siri Hjorton Wagner är skådespelare och producent. Hon driver det egna produktionsbolaget [sic] film, som bl.a. producerat prisade kortfilmer som Lovisas Siréns Audition och Baby, samt Guldbaggevinnande 6A. Hennes filmskapande präglas av en vilja att inte bara berätta nya berättelser, utan också att kunna påverka vilka som berättar och hur vi gör det.

Lovisa Sirén och Siri Hjorton Wagner: “Att komma med i STHLM Debut är perfekt för det läget vi är med filmen just nu. Att ha ett gäng andra filmare som brottas med samma eller liknande svårigheter och glädjerus i sina processer att bolla med är en oerhörd lyx. Vi är båda intresserade av öppna processer, och tror att STHLM Debut kommer vara helt rätt plats för det!”

SCHEME BIRDS

Regi: Ellen Fiske och Ellinor Hallin. Producent: Mario Adamsson.
I en bortglömd del av Skottland finns ett våldshärjat kvarter. Här bor den vilda tonårstjejen Gemma, en s.k. Scheme Bird, som aldrig säger nej till ett slagsmål. Hennes farfar Joseph, som är som en pappa för henne, är trött på våldet som har präglat generation efter generation. Men när han bygger om den lokala boxningsklubben för att hålla skönhetstävlingar för duvor börjar saker att förändras i kvarteret.

Ellen Fiske är utbildad dokumentärfilmregissör vid StDH efter att ha studerat på Biskops Arnö och Birkagårdens dokumentärlinje. Hon har tidigare regisserat Moja Mama, Keep me Safe och Lone dads varav de sistnämnda utspelar sig i socialt utsatta områden i Skottland.

Ellinor Hallin är fotograf och regissör utbildad vid Birkagårdens dokumentärlinje och StDH. Hon har jobbat som fotograf på flera uppmärksammade produktioner, både fiktion och dokumentärt.

Tillsammans har Ellen och Ellinor tidigare gjort kortfilmen Det röda som belönades med hederspris i manustävlingen Efter Bergman 2012 och hade premiär på GIFF 2015.

Mario Adamson är utbildad inom filmljud på Dramatiska Institutet och Stockholms Filmskola och har bland annat producerat den Guldbaggebelönade kortfilmen Still Born och I am round. Driver sedan 2011 produktionsbolaget Sisyfos Film Productions.

“Vi tror att STHLM Debut är rätt forum för att med stöd och coachning utveckla den längre berättarformen och dramaturgin som väsentligt skiljer sig från de kortare filmer vi tidigare producerat och regisserat. Vi ser STHLM Debut som en möjlighet att var och en utveckla sig i våra respektive yrkesroller parallellt med filmen.”

***

Tidigare deltagare i STHLM Debut är: Anders Hazelius, Lizette Jonjic, Erik Green Petersson, Peter Grönlund, Frida Bargo, Elisabeth Marjanovic Cronvall, Marta Dauliute, Johanna Ställberg, Bonnie Skoog Feeney, Cecilia Forsberg Becker, Jesper Klevenås, Mathilde Dedye, Angela Bravo, Juan Libossart, Sanna Lenken, Gila Bergqvist Ulfung, Anna Persson, Shaon Chakraborty och Anna Weitz, Marcus Carlsson, Pella Kågerman, Hugo Lilja, Nathalie Álvarez Mesén, Hanna Högstedt, Lovisa Charlier, Nima Yousefi, Zanyar Adami, Jerry Carlsson, Anette Sidor, Rojda Sekersöz, Agneta Fagerström Olsson, Annika Hellström, Ahmed Abdullahi, Isabella Rodriguez, Anna Zackrisson, Ragnhild Ekner, Tobias Janson.

 

STHLM DEBUT 5

BRÄNDER 

av Jerry Carlsson 
Producent: Anette Sidor

Bränder är en personlig berättelse om Ako som tror att attraktionen han känner till killar kan ändras om han bara försöker tillräckligt mycket. Om han bara blir som alla andra kommer det att göra honom lycklig. Men när han möter Dante förändras allt. En film om att upptäcka, acceptera och våga utveckla hela sin identitet.

Jerry Carlsson examinerades från Akademin Valand 2014. Hans prisbelönade kortfilmer har visats på flera internationella filmfestivaler, däribland Locarno Film Festival, Tribeca Film Festivaloch Karlovy Vary Film Festival där han som en av tio nyskapande filmregissörer valdes ut till European Film Promotions "Future Frames: Ten Filmmakers to follow".

- För oss är STHLM Debut ett sammanhang som kan ge spännande och intressanta utbyten. Vi ser fram emot att få inspirera, och att inspireras, av de andra deltagarnas processer och erfarenheter, säger Jerry Carlsson.

 

DRÖM VIDARE 

av Rojda Sekersöz
Producenter: Agneta Fagerström Olsson och Annika Hellström

Mirja vill bryta sig loss från sin historia och gänget hon vuxit upp med för att känna sig fri. Men eftersom hon inte vågar stå upp för sin vilja så börjar hon istället leva ett slags dubbelliv. Det visar sig att det bästa sättet att bli fri på kanske inte är att bryta med sitt förflutna utan att försonas med det. Dröm vidare ställer brännande frågor om vänskap, identitet och klass - och om att kämpa sig till en andra chans.

Rojda Sekersöz är utbildad filmregissör från Stockholms Dramatiska Högskola och har varit en del av nätverket runt Filmbasen sedan unga år. Hon är en del av nätverket Revolution Poetry. Hon har också deltagit i Film Stockholms/Filmbasens program Pure Fiction.

- Ofta är vi ganska ensamma i de långa processerna med våra filmer. Därför känns det bra att vara med i ett projekt som STHLM Debut som värnar om just processen att komma till den färdiga filmen, säger Rojda Sekersöz.

 

SULIE 

av Ahmed Abdullahi
Producent: Isabella Rodriguez och Mathilde Dedye

Sulies dröm är att starta en restaurang i sin hemstad Lagos. Men för att drömmen ska bli sann behöver han pengar. Övertygad och övertalad om möjligheterna i Sverige nappar han på ett norrländskt skogsbolags erbjudande om arbete. Väl framme i Sverige inser han att det han tackade ja till i Nigeria inte alls stämmer överens med verkligheten.

Ahmed Abdullahi, född i Somalia, kom till Sverige 1992. Han har studerat på Sundbybergs folkhögskola och Dramatiska Institutet, och gått regilinjen på Stockholms Dramatiska Högskola. 2015 blev hans examensfilm Francis en av sju som nominerades till en student-Oscar för bästa utländska kortfilm. Samma år fick han priset till Jon Fjeldstads minne på STOCKmotion filmfestival.

- STHLM Debut har tidigare samlat fantastiska filmare och vi ser mycket fram emot att möta vår grupp och använda dom som bollplank under utvecklingen, säger Ahmed Abdullahi.

 

SYSTERLAND 

av Anna Zackrisson
Producent: Frida Bargo

Systerland är ett intensivt och gränslöst drama om en lillasysters förhållande till sin nyvunna frihet när hennes sjuka syster tas om hand av psykvården. Utan sin storasyster blir hon plötsligt fri att söka sig själv, men mönstren som medberoende är svåra bryta. Hur ska hon hantera tomheten som samtidigt är friheten?

Anna Zackrisson regisserade julkalendern Piratskattens hemlighet 2014 och den prisbelönade SVT-serien Dockäventyren. Hon har också regisserat kortfilmerna Headphone Silence och Slaktarens vals som visats på festivaler som GIFF, Nordisk Panorama och Pixel samt i SVT. Hon har också deltagit i Film Stockholms/Filmbasens program Pure Fiction.

- STHLM Debut innebär tid och resurser att kunna utveckla projektet och förtydliga det för oss själva och samtidigt en möjlighet till givande och kreativa diskussioner tillsammans med kollegor och föreläsare, säger Anna Zackrisson.

 

TRAFIKLJUSEN BLIR BLÅ IMORGON 

av Ragnhild Ekner
Producenter: Tobias Janson, Marta Dauliute och Elisabeth Marjanovic Cronvall


Graffitin fungerade enande för ett stort gäng vindpinade existenser i ungdomen. Men så kom barnen, fängelset, karriären, överdosen, Sankt Görans psykiatriska klinik och döden, och gruppen skingrades. Trafikljusen blir blå imorgon utgår ifrån Ragnhilds vän Jussis självmord. I essäform behandlar filmen kampen att bli vuxen i en värld som för många är omöjlig att anpassa sig till.

Ragnhild Ekner har studerat dokumentärfilm på Nordens folkhögskola Biskops-Arnö och på Stockholms Dramatiska Högskola. Hon har bland annat gjort kortfilmerna Kenta, Oss och finska romerna och Ragnhild 2002 Martin 2012.

- Jag ser fram emot att, tillsammans med de andra i gruppen, skapa ett tryggt rum för feedback och kritik. Jag vill utmana och bli utmanad, säger Ragnhild Ekner.

 

STHLM DEBUT 4

BIODLAREN
av Marcus Carlsson

Biodlaren handlar om att hantera sorg, och rädslan för att bli lämnad ensam kvar. Men också om bin, livet i ett bisamhälle och hur de förbereder sig från sommar till vinter. Huvudrollerna spelas av Adam Lundgren och norska Julia Schacht.

Marcus Carlsson är film- och teaterregissör med en magisterexamen i filmregi vid Filmhögskolan i Göteborg och Lovisa Charlier filmproducent utbildad vid Göteborg Filmhögskola och Berghs School of Communication. De har tidigare gjort bland annat novellfilmerna Din barndom ska aldrig dö (2013) som vann Kulturnyheternas alternativa Guldbagge för bästa nykomling 2014, samt kortfilmen Dirtbags som vann publikpriset i Startsladden vid Göteborgs Filmfestival 2014.

ANIARA
av Pella Kågerman och Hugo Lilja

Aniara är inspirerad av Harry Martinsons bok med samma namn och handlar om ett av de många rymdskepp som används för att transportera jordens befolkning till sin nya hemplanet Mars. Men just som Aniara lämnat den miljöförstörda jorden, krockar hon med en asteroid och hamnar ur kurs. Långsamt går det upp för Aniaras passagerare att de aldrig kommer kunna vända tillbaka. De är alla satta på en livslång rymdresa.

Pella Kågerman (utbildad på Kungliga Konsthögskolan) och Hugo Lilja (utbildad vid Dramatiska Institutet) har arbetat tillsammans sedan 2009. De skrev tillsammans Hugo Liljas examensfilm Återfödelsen(2010) som prisbelönades vid bland annat Berlinale, Stockholms filmfestival och Clermont- Ferrand samt har regisserat kortfilmerna En dag på landet (2010) och Supportern (2011).

CLARA SOLA
av Nathalie Àlvarez Mesén

Clara Sola är en coming-of-age film om en kvinna med högfunktionell autism som växer upp i en stark religiös by i Latinamerika. Vi följer Clara i hennes kamp för att bli erkänd som kvinna och sexuell individ istället för ett barn. I hennes frigörelse från sin konservativa omgivning får Clara uppleva kärlek, lust och sorg berättad med en underton av magisk realism.

Nathalie Àlvarez Mesén har examen från blandat annat Fridhems folkhögskola och Stockholms dramatiska högskola. Hon har också studerat socialantropologi och media. Idag går hon på Bobby Grafiska YH Manusförfattare och har bland annat gjort kortfilmerna Vi känner inget alls (2013) och Inte blå (2011). Nima Yousefi är producent med bred erfarenhet från filmbranschen. Han har bland annat regisserat och producerat kortfilmer som Kilimanjaro (2013) samt arbetat som produktionskoordinator på långfilmer som Hur många lingon finns det i världen (2011) och Någon annanstans i Sverige (2011).

MIN FRANSKA REVOLUTION
av Hanna Högstedt

Med utgångspunkt i kärlekshistorien mellan en svenska och en fransyska med algeriska rötter utforskar Min franska revolution kulturell identitet och tillhörighet. Den rör sig mellan Sverige, Frankrike och Algeriet och berättar en historia om en annan sorts släktskap.

Hanna Högstedt har bland annat läst dokumentärfilm på Ölands folkhögskola, gått på Stockholms filmskola, Biskops-Arnö och har kandidatexamen inom filmregi från Filmhögskolan i Göteborg. Hon deltog i utvecklingsprogrammet Pure Fiction förra året och stod för manus, regi, klipp och produktion för filmerna A Safe Place For the Wild (2010) och Andy och Pucko (2009).

QUESTAN
av Zanyar Adami

Questan är en efterlyst kurdisk gerillakvinna som strider mot den iranska regimen. Hon har lämnat bort sin son, Hiwa, till svärföräldrarna för att föra sin politiska kamp. När Hiwas by attackeras tvingas Questan själv ta hand om honom. Hon bestämmer sig för att försöka skicka Hiwa till Sverige, via Bagdad. Men vägen dit går rakt igenom ett intensivt folkmord på kurderna. Questan är tredje delen i en trilogi om hur krig påverkar familjerelationer.  Historien utspelar sig våren 1988 då kriget mellan Iran och Irak var i sitt slutskede. Manuset är bland annat baserat på intervjuer med f.d. kurdiska gerillakvinnor bosatta i Sverige.

Zanyar Adami har bland annat skrivit och regisserat dokumentärfilmen Gerillasonen(2011), kortfilmen Krigsduvor(2013) och novellfilmen Senses. Han har en bakgrund som chefredaktör för den prisbelönta tidskriften Gringo och har medverkat som skribent i flera tidskrifter och böcker.

STHLM DEBUT 3

GERILLA

Alla är upptagna med att älska sig själva. GERILLA är en film om jakten på bekräftelse i dagens ”like”-samhälle. Om en revolution som startas på YouTube. Om att förverkliga sig själv genom att förändra världen.

Regissör: Anders Hazelius

Producent: Lizette Jonjic    
Produktionsbolag: Migma Film AB 

Anders Hazelius är regissör och manusförfattare. Han har läst konstvetenskap och filmvetenskap på universitet och är utbildad på Filmhögskolan i Göteborg. Han har bland annat gjort filmerna FRÄMMANDE LAND (2010), BAGGY (2011) och FÖRSTA GÅNGEN (2013) som tilldelades pris för bästa kortfilm på Berlinale.

TJUVHEDER


TJUVHEDER är ett socialpolitiskt drama som skildrar en kvinnas kamp för att få tillvaron att fungera på samhällets absoluta botten. Det är en berättelse om bristen på solidaritet i vår tid – och om vikten av densamma. Hur ser omgivningen på de människor som inte kan leva upp till rådande normer? Är det möjligt att helt ställa sig utanför samhället? Vad blir i så fall kon­sekvenserna?

Regissör: Peter Grönlund
Producent: Frida Bargo

Peter Grönlund är regissör, producent och manusförfattare. Han regidebuterade 2009 med kortfilmen JONNY HEISKANEN. Denna följdes av BRÖDERNA JAUUKA (2010) och (2011) utkom filmen GLÄNTAN, vilken fick juryns pris för bästa foto vid Uppsala kortfilmsfestival samt Guldbaggenominerades 2013 i kategorin Bästa kortfilm.

BARN AV SIN TID


Samir, 14 år stiger med sin bror Nader, 19 ur en lastbil en varm sommarnatt någonstans i Sverige. De söker asyl och hamnar på ett asylboende i en nedgången svensk småstad. I samma småstad åker Vilde, 14 år ensam runt på sin skateboard dagarna i ända. När Samir och Vilde en dag träffas så händer någonting med dem. De börjar skapa drömmar och en tro på att livet är något mer än att bara överleva.

Regissör: Erik Green Petersson
Producent: TBC

Erik Green Petersson är producent, regissör och manusförfattare. Han har gått Kulturamas Filmlinje och driver sitt eget filmbolag Envis Film. Han har gjort flera filmer på teman om kön, genus, identitet och självbild. Han har tidigare gjort filmerna VÅGOR AV LÄNGTAN (2011), HOLGER OCH VILDE (2010), ETT UNDERBART LIV (2007).

STHLM Debut 2

IMAGINARY COUNTRY

IMAGINARY COUNTRY är en personlig karaktärsdriven dokumentärfilm som utforskar identitet, politiska gränser och exil, skildrad från konstnären/filmaren Angela Bravos perspektiv. Historien börjar i Sverige under 1980-talet och tar oss tillbaka till Chile 1973. En hybridfilm som blandar animation, arkivmaterial och dokumentärt berättande.

Regissör: Angela Bravo
Producent:  Juan Libossart 
Produktionsbolag: Fasad AB

Angela Bravo har studerat på Kungliga Konsthögskolan, Universität der Kunst i Berlin samt Broby Grafiska. Angelas kortfilmer utforskar gränslandet mellan konsten, filmen och den dokumentära formen.

Anna K

I sömniga Släthult bor fyra 12 åriga Annor, världens bästa lärarinna Louise och älskade hunden Molly. Under några dagar i september möts de i ett drama med en smitolycka, tusen lögner, kidnappning och ett bröllop.

Regissör: Sanna Lenken
Producent: Gila Bergqvist Ulfung   
Produktionsbolag: Breidablick Film Produktion AB

Sanna Lenken har flera prisbelönta kortfilmer i bagaget, ANNA K är en långfilm skriven av Josefin Johansson efter en idé av Sanna Lenken och Josefin Johansson.

FÖRVARET

FÖRVARET är en dokumentärfilm inifrån ett svenskt förvar - Migrationsverkets låsta enhet där människor som inte fått tillstånd att stanna i Sverige frihetsberövas i väntan på tvångsavvisning. Med unik access till en sekretessomgärdad plats väcker filmen fundamentala frågor om rörelsefrihet och människovärde. 

Regissörer: Anna Persson och Shaon Chakraborty
Producent: Anna Weitz      
Produktionsbolag: RåFILM filmkollektiv

Anna Persson har tidigare regisserat bland annat Handläggaren (2011).  Shaon Chakraborty har en bakgrund inom fotografi och konst. Både regissörerna och producenten långfilmsdebuterar med Förvaret.

STHLM Debut 1

ATT BYGGA HUS

Ett projekt om sysselsättning i ordets breda bemärkelse och inte minst i ett system som tvingar till sysselsättning för att hålla ekonomin igång. Det handlar om att bygga upp något inför en oviss framtid i tider där ekonomi och natur är labil.

Regissör: Elisabeth Marjanovic´Cronvall
Producent: Marta Dauliute
Produktionsbolag: MDEMC 

ELDALEK

ELDALEK är en äventyrsfilm i fantasygenren. Äventyr och omöjlig kärlek i en värld av troll, övernaturliga krafter och starka hämndkänslor. Detta tar sin plats i den magiska naturen intill en gammal gruvby mitt i de djupaste skogarna

Regissör: Johanna Ställberg
Producent: Bonnie Skoog Feeny och Cecilia Forsberg Becker
Produktionsbolag: Filmlance AB

VI MOT VÄRLDEN

VI MOT VÄRLDEN är berättelsen om två unga killar som desperat kämpar för att hitta något ljust i sin mörka verklighet. En roadmovie om två utsatta killars passionerade sammanhållning

Regissör: Jesper Klevenås   

 

Ett samarbete mellan Stockholms filmfestival och:

             
Projektet stöds av Stockholms läns Landsting