Stockholms filmfestival Industry 2014

STOCKHOLMS FILMFESTIVALS INDUSTRY OFFICE HÄLSAR VÄLKOMMEN TILL ÅRETS FESTIVAL OCH INDUSTRY DAYS 12-15 NOVEMBER 2014

Under Stockholms filmfestivals Industry Days samlas svensk och internationell filmbransch. Det starka filmutbudet och olika events i kombination med vårt breda kontaktnät, gör oss till en framgångsrik och spännande mötesplats för filmbranschen - en möjlighet för distributörer och säljagenter att knyta kontakter.

Som verksam i filmbranschen kan du ackreditera dig till Stockholms filmfestival och ansöka om ett Industry Pass. Passet ger dig möjlighet att delta i våra olika aktiviteter under Industry Days - Master Classes, seminarier, panelsamtal, Work in progress, nätverkscocktails på Berns som hålls varje kväll under festivalen och filmvisningar (i mån av plats).

För att försäkra sig om en plats på festivalens kvällsvisningar, speciellt de med Face2Face besök, så rekommenderar vi att man köper en biljett. Det går bra att göra här på vår site.

Stockholm Industry Office på Berns håller öppet varje dag under hela festivalen 5-16 november kl. 09.00-19.00. Programmet för årets Industry Days är under planering och information kommer snart på denna sida.

 

Stockholms filmfestival Industry Days 2013

Det blev en fantastisk festival med otroliga gäster och givande events så som Master classes, seminarium, paneler, work in progress och en tre dagars workshop med Film London. Vi vill tacka alla våra gäster, samarbetspartners och deltagare.

Work in Progress presenterar rykande färska och spännande Nordiska produktioner så som dramaserierna ETTOR & NOLLOR i regi av Johan Renck och TJOCKARE ÄN VATTEN i regi av Erik Leijonborg. Spelfilmerna TOMMY i regi av Tarik Saleh, ZONE 261 i regi av Fredrik Hiller, TILLBAKA TILL BROMMA i regi av Martin Persson och dokumentärerna THE LAND OF SMILES i regi av Heikki Häkkinen, HEMMAFRUN i regi av Nur Tutal och Ivan Blanco m.fl.

I år har vi många spännande seminarier och paneler så som Vilka berättelser berättar vi och varför med regissörerna Baker Karim, Ryan coogler och kompositören Ludwig Göransson, locations på Island, i Colombia, Norge och Danmark-flyttad till Berns 17.30 och seminarium om att följa upp succé med Äkta människor m.m Var god se våra separata pdf eller i vår Industry guide för all information.

För att delta i våra Industry Days så måste du ha ett Industry Pass. Industry Pass kan köpas under hela festivalen till ordinarie pris på vårt Industry Office på Berns där vi håller öppet mellan 9.00-19.00.

Ladda ner information och scheman nedan:

» Industry schema
» Master Classes
» Seminarium/samtal
» Workshops
» Cocktails
» Industry screenings
» Work in Progress

MASTER CLASSES

Industryprogrammet inkluderar även exklusiva Master Classes där branschen har chans att möta och lyssna på internationellt hyllade filmskapare. I år har vi äran att presentera regissören Claire Denis, 7 november, Peter Greenaway, 8 november och regissören och manusförfattaren Daniel Patrick Carbone den 10 november. Ni som är ackrediterade med Industry Pass har gratis inträde till dessa Master Classes i mån av plats.

WORK IN PROGRESS 2013

På Bio Mauritz, Filmhuset

ATT BYGGA ETT HUS
Regi Elisabeth Marjanović Cronvall, Producent Marta Dauliūtė, Bolag MDEMC. WIP Development 16/11

BLACK HEARTS  
Regi Fredrik Horn Akselse, Producent Christian Falch, Bolag Gammaglimt

ETTOR & NOLLOR (Dramaserie: 2x90 min)
Regi Johan Renck, Skapad av Oskar Söderlund, Producent Christer Nilson och Helena Wirenhed, Samproduktion SVT Drama och Göta Film. Presenteras av manusförfattaren Oskar Söderlund - 15/11 14.00

ELDALEK
Regi Johanna Ställberg, producenter: Bonnie Feeney Skoog, Cecilia Forsberg Becker, Bolag Filmlance International. Presenteras av regissör Johanna Ställberg med producenterna Cecilia Forsberg Becker och Bonnie Feeney Skoog. 16/11 WIP Development

DET BOR EN HEMMAFRU INOM MIG (arbetstitel)
Regi av Nur Tutal och Ivan Blanco, Producent Stina Gardell, Bolag Mantaray Film. 15/11

TILLBAKA TILL BROMMA (Arbetstitel)
Regi av: Martin Persson, Producenter: Anette Brantin and Jan Blomgren, Bolag: Bob Film Sweden AB. 15/11

TACIT WISDOM  
Regi Saara Cantell, Producent: Markku Flink, Bolag Periferia Production. 16/11

THE LAND OF SMILES  
Regi Heikki Häkkinen, Producent Essi Suomela och Tero Kaukomaa, Bolag Blind Spot Pictures. 15/11

TJOCKARE ÄN VATTEN (Dramaserie10x 60 min)
Regi Erik Leijonborg, Skapad av Henrik Jansson-Schweizer, Samproduktion SVT och Nice Film. 15/11

THE RAMS
Regi av Grimur Hakonarson, Producent Grimar Jonsson, Bolg Netop Films. 16/11

TOMMY
Regi av Tarik Saleh, Producent Kristina Åberg, Bolag Atmo, extended wip med samtal om relationen regissör och producent * se mer i vårt schema och i Industry Guide. 13/11, 14.30-14.15

VI MOT VÄRLDEN
Regi av Jesper Klevenås, producent Mathilde Dedye, Bolag French Quarter Film. WIP Development 16/11

WASTED  
Regi Marietta von Hausswolff, Producent Helle Ulsteen, Bolag, Scandinavian Lovers. WIP Development 16/11

ZON 261
Regi Fredrik Hiller, Producent Thabo Malmén, Bolag Kruthuset. 16/11
 

FACE2FACE

Stockholm Lifetime Achievement Award går i år till den franska filmregissören Claire Denis som ni har möjlighet att träffa under festivalen under både en exklusiv Master class och under Face2Face efter filmvisning av "Svinen". Tillsammans med regissörer så som Anna Odell, Stacie Passon, Bruce La Bruce, Mark Cousins, Michalis Konstantatos, Claire Denis och Kjell Åke Anderson mfl.

MICROSHOOL WORKSHOP

FIlm London och deras Microwave satsning ger oss i år en workshop och miniskola för filmarbetare om utveckling, process, paketering och försäljning och spridning av film. Exempel från spelfilm och dokumentärer från lågbudget till storbudget produktion. 13-15 november, 09.30-13.00 med Film London, salesbolaget Trust Nordisk och processledaren Paul Tyler.

HOTELLERBJUDANDEN

Industry-passet ger tillgång till många erbjudanden t ex följande hotellrabatter:

15% rabatt på Berns Hotels dagspris.
15% rabatt på dagens utpris på Hotell Hellsten och Rex Hotell.
10% rabatt på Scandic Grand Centrals FLEX-pris 7-10 & 14-17 nov.

Se alla erbjudanden här!

FESTIVAL ON DEMAND

Fem filmer utan svensk distribution från festivalprogrammet visas varje år on Demand och är tillgängliga för filmälskare över hela Svergie via Telia Digital-TV. Dessa filmer tävlar även om distributionspriset Telia Film Award och 100 000 kronor i stödpengar. Vinnaren 2012 var Una Noche av Lucy Mulloy.

STOCKHOLM FILM LAB & STHLM DEBUT

2012 startade Industry Office två nya talangprogram - Stockholm Film Lab & STHLM Debut - där unga filmskapare får chans att delta i master classes och work shops med etablerade filmskapare och möta både svenska och internationella branschfolk. Stockholm Film Lab är ett inspirations- och förebildsprogram för kvinnliga filmskapare. Med stöd från Svenska Filminstitutet vill Stockholms filmfestival uppmuntra deltagarna på deras väg mot en fortsatt professionell karriär. Detta genom att erbjuda gruppen tillfällen att möta etablerade filmskapare och utvidga sitt nätverk.

I år kommer de tre första projekten i STHLM Debut 1 att ha en work in progress lördagen den 16/11 kl 12.00-13.00 på Filmhuset, bio Mauritz och tala om deras projekt och visa material, läs mer om projekten och deltagarna här.

STOCKHOLMs Långfilmsstipendium

Festivalen har sedan starten stöttat unga och talangfulla svenska filmskapare. Under de senaste åren har festivalen också arbetat aktivt med att uppmuntra och lyfta fram kvinnliga regissörer. 2011 tog festivalen nästa steg och instiftade ett långfilmstipendium som tilldelas kvinnliga regissörer och har ett värde av 5,4 miljoner kronor.

Priset lanserades av Stockholms filmfestival med Telia som den främsta bidragsgivaren och med stöd från Svenska Filminstitutet, Sveriges Television, Europa Sound & Vision och Dagsljus. Filmerna distribueras i Norden och Baltikum av Nonstop Entertainment.

Vinnaren 2012 var regissören Amanda Adolfsson med projektet »Unga Sophie Belle« som har premiär på festivalen 2014.

Under årets festival blir det världspremiär av »Ömheten« av Sofia Norlin som vann stipendiet 2011. håll utkik i programmet för information om glapremiär och möjlighet att möta regissören Sofia Norlin efter filmvisningen.

1 KM FILM

Stockholms filmfestivals kortfilmsstipendium 1 km film är sedan starten 1990 den mest värdefulla hjälpen för unga filmskapare. 10 nominerade filmare med korfilmer nomineras och visas under festivalen. Vinnaren tilldelas produktionsstöd från Nordisk Film Shortcut, Dagsljus, Teaterförbunder för Scen och Film och Svenska Filminstitutet till ett värde av 100 000 kr. Förra årets vinnare av stipendiet var Johanna Paulsdotter som visar sin nya kortfilm »Tolv« under festivalen. 1 km filmerna visas i år den 13/11 19.30 på bio Mauritz.

COCKTAILS/MINGEL

I år kan vi åter erbjuda det anrika Berns Salonger och deras Ljusgården som mötesplats från 18.00 många av kvällarna under våra branschdagar och även i veckan innan. I år har vi bla Folkets Bio, Teaterförbundet, Wift, Non Stop Entertainment, Filmregion Stockholm-Mälardalen, Filmbasen & Telia mfl.

Vi ses fram emot att träffa er under årets filmfestival och önskar er varmt välkomna!


/ Industry Office