Här är de nominerade till Stockholm Rising Star 2019 

Nyhet /

För elfte året i rad nominerar Stockholms internationella filmfestival nya skådespelartalanger till Stockholm Rising Star. Priset tilldelas en skådespelare som gjort utmärkande prestationer på film och har möjligheten att bli morgondagens stjärna. Bland årets nominerade finns bland annat Albin Grenholm (Eld och lågor, 2019) och Celie Sparre (Lyckligare kan ingen vara, 2018). 

Syftet med priset är att lyfta fram skådespelare tidigt i karriären och bjuda in dem till Stockholms filmfestival där de får chansen att knyta kontakter inom filmbranschen. Tidigare vinnare av Stockholm Rising Star är bland andra Alicia Wikander, Filip Berg, Adam Lundgren och Alba August som tog hem priset förra året. Nu är det dags för en ny stjärna att födas på filmhimlen.  

Årets nominerade är... 
Arvin Kananian (Aniara, 2018 och Den blomstertid nu kommer, 2018)
Celie Sparre (Lyckligare kan ingen vara, 2018)
Albin Grenholm (Eld och lågor, 2019)  
Emelie Garbers (Aniara, 2018) 
Freddy Åsblom (In i dimman, 2018) 

sff-risingstar.jpg

ARVIN KANANIAN
Arvin Kananian tog sin examen som skådespelare i London, och har efter utbildningen mängder av produktioner i sin meritlista, däribland Den blomstertid nu kommer, Måste gitt, Bonusfamiljen och Beck.
Senast är det naturligtvis Arvins gestaltning av Kapten Chefone i filmen Aniara som har gett honom uppmärksamhet och fina recensioner både i Sverige och utomlands.
Foto: Daniel Gual 

CELIE SPARRE
Celie Sparre fick sitt stora genombrott i och med rollen som Iris i tv-serien Syrror. 
Hon har senast setts i rollen som Maria i långfilmen Lyckligare kan ingen vara regisserad av Staffan Lindberg, samt i rollen som Kicki i långfilmen In i dimman regisserad av Anders Hazelius.
Celie Sparre har även medverkat bland annat tv-serierna Älska mig, Dirigenten, Ingen Utan Skuld och Maria Wern. 
Foto: Linus Hallsénius

ALBIN GRENHOLM
Skådespelaren Albin Grenholm utbildades på Teaterhögskolan i Stockholm. Albin Grenholm fick sitt stora genombrott 2016 i och med rollen som Kimmo i den svensk-franska samproduktionen Midnattssol på SVT i regi av Måns Mårlind och Björn Stein. Albin har dessutom setts i Beck och SVT-serien Äkta människor, humorserien Leif & Billy på SVT Play och långfilmen Rosa Moln i regi av Alexis Almström. 
Albin Grenholm sågs senast i huvudrollen som John Lindgren i långfilmen Eld & Lågor i regi av Måns Mårlind och Björn Stein. Albin är nu aktuell i tv-serien Fartblinda och kommande Kalifat, samt långfilmerna Bergman Island i regi av Mia Hansen-Löve och The Spy i regi av Jens Jonsson. 
Foto: Knut Koivisto

EMELIE GARBERS 
Emelie Garbers, fd Jonsson har medverkat i flera filmer och tv-serier sedan hon första gången syntes på filmduken som Lotta i Lasermannen. Sedan dess har hon medverkat i bland annat Call Girl, Gentlemen, Min hemlighet och senast Aniara där hon med sin prestations gavs utmärkelsen Best acress på Les Arcs European Film Festival 2019. 
Foto: Nicklas Dennermalm
 
FREDDY ÅSBLOM
Freddy Åsbloms teaterbana tog sin riktiga början på Södra Latins estetiska program, och han tog sedan examen från Stockholm Dramatiska Högskola 2013. Efter sin examen har Freddy synts i många olika sammanhang på teaterscenen – bland annat på Galeasen, och i olika tv- och filmproduktioner. 
Hans medverkan i filmen In i dimman 2018 har rönt stor uppskattning, och närmast är han aktuell i miniserien Tsunami som visas på SVT under hösten 2019. 

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.