Här är årets program för Stockholms internationella filmfestival

Nyhet /

Stockholms filmfestival firar 30-årsjubileum och passar på att hylla det franska filmundret. Festivalen invigs med filmen Marriage Story av Noah Baumbach med Scarlett Johansson och Adam Driver i huvudrollerna. 

– Vi är oerhört stolta att presentera några av årets bästa filmer på vårt 30-årsjubileum. Vi har fler kvinnliga filmskapare än någonsin tidigare och sätter fokus på vår samtid där organiserad brottslighet har blivit en del av vår vardag, säger festivalchef Git Scheynius. 

Inte mindre än 25 franska filmer visas. Däribland det franska Oscarsbidraget Les Misérables av Ladj Ly, The Specials av Olivier Nakache och Éric Toledano, I guds namn av François Ozon och Atlantics av Mati Diop. 

Ett urval av filmerna som även kommer att visas är Matthias & Maxime av Xavier Dolan, The Souvenir av Joanna Hogg, The Farewell av Lulu Wang, The Report av Scott Z. Burns, Ema av Pablo Larraín, Beanpole av Kantemir Balagov, Synonyms av Nadav Lapid, The Lighthouse av Robert Eggers och Guldpalmen-vinnaren Parasit av Bong Joon-ho. Mittfilmen är Knives out av Rian Johnson. 

Biljetter till festivalen släpps på hemsidan idag kl. 12:00.

Det går även att köpa biljetter under programreleasefesten ikväll kl. 17:00 – 20:00 på Alma, Nybrogatan 8 i Stockholm. 

Festivalcentret kommer vara placerat i Sturegallerian och öppnar idag, den 15 oktober kl. 12:00. Där kommer det finnas möjlighet att köpa medlemskort och biljetter, samt hämta årets programtidning.  

Varmt välkomna till den 30:e upplagan av Stockholms internationella filmfestival!

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.