Gott Nytt Filmår

Nyhet /

2020 lider mot sitt slut och vi på Stockholms filmfestival vill passa på att önska er alla ett Gott Nytt År och God fortsättning!

Detta år har minst sagt varit en utmaning och vi känner en stor tacksamhet till er, vår publik, medlemmar, samarbetspartners och volontärer för ert starka stöd. Tillsammans blir det möjligt att hålla kulturlivet öppet och för oss att med er hjälp stärka kvalitetsfilmen i Sverige. Utan er - ingen filmfestival! Om du inte ännu är medlem kan du enkelt köpa ett medlemskap här. Vi är djupt tacksamma för ditt stöd i dessa tider.

Vi blickar tillbaka på årets festival som bjöd på en hel del nya upplevelser såsom Festival on Demand, coronasäkrade filmvisningar och digitala filmmöten. Vi gästades av världsberömda filmpersonligheter som Martin Scorsese, Isabella Rossellini, Viggo Mortensen och Matteo Garrone som genom sin närvaro visade sitt stöd, inte bara för Stockholms filmfestival utan för hela filmens överlevnad. Vi bjöds också på intressanta gästföreläsningar med bland annat kompositören Ludwig Göransson och regissören Lisa Langseth. 

Vi avnjöt kvalitetsfilm i världsklass med Nomadland av Chloe Zhao och årets stora vinnare, Berlin Alexanderplatz som vann Bästa film och prisades för Bästa skådespelare. En annan film som väckte stor uppmärksamhet och snabbt sålde slut var Yung Lean: In My Head som hade sin första visning för publik någonsin och öppnade festivalens smygpremiär med fullsatt publik och ett besök och samtal med regissören Henrik Burman.
Vi hade en fantastisk festival - mot alla odds

Vi hoppas att ni har uppskattat årets festival! Äventyret fortsätter 2021 och vi håller tummarna att det nya året blir lite mindre av en uppförsbacke. 

Gott Nytt År!

 

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.