Filmfestivalen - Så funkar det!

Under den 7–18 november 2018 intar Stockholms filmfestival Stockholms biografer och visar runt 150 filmer från över 60 länder. Utöver filmvisningar arrangerar vi också filmquiz, fester, seminarier, Face2Face med mera.

SNABBGUIDE TILL FESTIVALENS FILMSEKTIONER

Stockholm XXIX Competition

Här finner du framtidens filmskapare! Bara de mest utmanande och nyskapande regissörerna som har gjort högst tre filmer får vara med och kämpa om vårt filmpris Bronshästen.

Stockholm XXIX Documentary Competition 

Personliga och originella dokumentärer från hela världen tävlar om en Bronshäst. 

Stockholm Impact 

Internationell kvalitetsfilm som speglar vår samtids brännande frågor tävlar om 1 miljon kronor och ett pris designat av Ai Weiwei. 

Open Zone

Festivalens mest rutinerade regissörer tävlar om det prestigefulla FIPRESCI-priset, vars vinnare utses av kritikerjuryn.

American Independents

USA sett genom de mest oberoende filmskaparnas ögon. 

Icons 

Filmer där de stora filmstjärnorna lyser som starkast.

Discovery

Kraftfulla berättelser från debuterande regissörer. 

Twilight Zone

Innovativ, skrämmande och skruvad genrefilm. 

Documania

Verklighetens berättelser fångade på film.

Stockholm XXIX Short Film Competition

Kortfilmer från hela världen tävlar mot varandra.

 

FACE2FACE

Under festivalen har vi många besökande filmskapare som vill möta sin publik. Efter vissa filmvisningar intervjuas regissören eller skådespelare från filmen i cirka 15 minuter, då också publiken har chans att ställa frågor. 

 

RED CARPET

En Red Carpet-visning är en galavisning av våra största filmer. 30 min innan visningen är det mingel i Skandias foajé där det bjuds på dryck och snacks. En Red Carpet-visning har ofta besök från filmskapare eller skådespelare för ett påföljande Face2Face. Alla medlemmar har möjlighet att köpa biljett till våra galavisningar.

 

FREDAGSGALA

På fredagskvällarna blir det extra galastämning. Då visar vi Oscarstippade storfilmer med några av filmvärldens hetaste namn.

 

KOM I TID TILL VISNINGEN

Vid utsatt filmstart stänger dörrarna till salongen och din biljett är förbrukad. Så kom i tid för att inte gå miste om din plats! Vid Red Carpet-visningar och våra Fredagsgalor börjar minglet 30 min innan utsatt filmstart. Du behöver dock bara vara på plats vid filmstart för att säkra din plats.

 

SKOLBIO

Med Skolbio slår Stockholms filmfestival vakt om filmen och biografen som kulturform och plattform för diskussioner. Film är ett verktyg väl värt att utnyttja i skolan för att diskutera vår tillvaro och olika typer av maktstrukturer. Genom ett särskilt erbjudande riktat till skolklasser från årskurs 9 och gymnasiet erbjuder festivalen alla skolelever från 15 år och uppåt att se rykande färsk film från hela världen under festivalen för endast 35 kr per elev. Då ingår dessutom ett årskort till festivalen. Medföljande lärare har fri entré. 

För mer information om skolbion, bokning av filmer och visningsprogrammet för Skolbio 2017 gå vidare till vår Skolbiosida här.

 

BIOGRAFER

Skandia

Drottninggatan 82

Filmhuset

Borgvägen 1

Klarabiografen

Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg

Zita

Birger Jarlsgatan 37

Sture

Birger Jarlsgatan 37

Bio Rio

Hornstulls strand 3

Festivalbiograferna öppnar 30 min innan första visningen varje dag 7-18 november.

KONTAKT

Om du är medlem och har frågor kring medlemskap, maila medlem@stockholmfilmfestival.se. Har du några andra frågor eller vill kontakta en speciellt person/avdelning, spana in vår kontaktsida.

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.