Träffa din favoritregissör!

Förutom mängder av kvalitetsfilm så erbjuder även Stockholms internationella filmfestival möten med spännande filmskapare från en rad olika länder. Med hjälp av kunniga och passande moderatorer skapar vi givande samtal där även publiken får medverka.

Face2Face är främst riktat till just publiken, som får lyssna på regissörens egna tankar och ställa frågor för att få en djupare, mer mångbottnad förståelse och analys av filmen. Face2Face handlar om allt från mindre, intimare möten till större röda mattan-visningar. Det inkluderar samtliga samtal mellan regissör, moderator och publik. Ett perfekt tillfälle att bli inspirerad av just din favoritregissör - eller lära känna en ny! 

Nedan listar vi några filmer med Face2face att hålla utkik efter!  

Searing Summer

Grand 1, 14 Nov 19.00

Regi: Ebrahim Irajzad (Iran, 83 min)

Nasrin vill skilja sig men riskerar att förlora vårdnaden om deras dotter. I hemlighet flyttar hon till en annan del av staden och börjar arbeta på ett sjukhus. Men en dag hittar maken henne och en oväntad vändning sker i deras liv.

God’s Own Country

Grand 1, 13 Nov 19.00

Regi: Francis Lee (England, 104 min)

Starkt kärleksdrama som för tankarna till Brokeback Mountain. En ung fårbonde i Yorkshire ser sin tillvaro av fylla och kärlekslöst sex få en ny mening när en rumänsk invandrare börjar arbeta på hans familjs farm.

If You Saw His Heart

Victoria 2, 10 Nov 19.00

Regi: Joan Chemla (Frankrike, 86 min)

Publikfavoriten Gael García Bernal har huvudrollen i Joan Chemlas långfilmsdebut, vars kortfilmer uppskattats på Stockholm Filmfestival. Efter sin bästa väns död faller Daniel ur samhällets gemenskap. Han flyr till ett hotell som inhyser andra brutna själar och börjar ett liv på fel sida lagen. En dag möter han Francine som lyser upp hans mörka tillvaro.

Insyriated

Grand 1, 11 Nov 17.00

Regi: Philippe Van Leeuw (Belgien, 85 min)

På gatorna i Damaskus pågår kriget trebarnsmamman Oum och hennes familj tvingas isolera sig i sitt hem. Deras röster hörs knappt över middagsbordet när bomberna viner utanför. Kommer Oum kunna skydda dem från hotet utanför?

Lots of Kids, A Monkey, And A Castle

Victoria 2, 16 Nov 19.00

Regi: Gustavo Salmerón (Spanien, 90 min)

Humoristisk dokumentär om Julita och hennes tre önskningar: massa barn, en apa och ett slott. Efter sex barn så blir en apa del av familjen. När familjen kommer över massa pengar får de för sig att investera i ett nytt hem - ett slott.

Wild Roses

Saga 2, 9 Nov 20.15

Regi: Anna Jadowska (Polen, 89 min)

Ewa och hennes man Andrzej återvänder hem - hon från en sjukhusvistelse, han från arbete i Norge. Tiden ifrån varandra har dock skapat distans och snart börjar ryktet gå om Ewas romans med en ung tonårskille i staden.

This is Congo

Saga 2, 16 Nov 20.30

Regi: Dan McCabe (USA, 84 min)

Genom att följa en visselblåsare, en patriotisk befälhavare, en mineralhandlare och en felplacerad skräddare så speglar denna dokumentär några av överlevarna i världens längst pågående konflikt i den vackra men utsatta afrikanska staten.

A Day

Saga 1, 16 Nov 20.30

Regi: Sun-Ho Cho (Sydkorea, 90 min)

I Sun-Ho Chos hyllade regidebut fångas läkaren Jun-Young i en förälders värsta mardröm. I en till synes oändlig tidsloop lever han om dagen då hans dotter dör i en bilolycka framför ögonen på honom. Varje dag försöker han desperat att ändra händelseförloppet för att rädda hennes liv men misslyckas gång på gång.

The Workshop

Grand 1, 16 Nov 19.00

Regi: Laurent Cantet (Frankrike, 113 min)

Regissören bakom Guldpalmsvinnaren »Mellan väggarna« är tillbaka med ett nervkittlande drama. En författare bjuds in till en stad i södra Frankrike för att leda en skrivkurs för ungdomar, som får i uppgift att arbeta på en kriminalroman. Men när en av deltagarna läser upp ett skrämmande detaljrikt utdrag om ett fiktivt terrordåd tar saker en helt ny vändning.

Hannah

Zita 1, 17 Nov 19.00

Regi: Andrea Pallaoro (Italien, 95 min)

Andrea Pallaoro, tidigare känd för bland annat »Medeas«, är tillbaka. Den här gången med ett intimt drama där Charlotte Rampling vann pris i Venedig för sitt porträtt av en äldre kvinnas identitetssökande efter att hennes man hamnat i fängelse. Ensam kvar i vardagen tvingas hon hantera relationer och sociala sammanhang med olika resultat.

Falling

Saga 2, 16 Nov 18.15

Regi: Marina Stepanska (Ukraina, 105 min)

Marina Stepanskas långfilmsdebut handlar om att vara ung och utan plats i dagens postrevolutionära Ukraina. Dramat följer med stor känslighet och intimitet en plötslig kärleksrelation mellan två personer som söker lycka och sammanhang i ett land med begränsade möjligheter och föga hopp. Falling är gripande, lågmäld och vacker.