FILMPROGRAMMET FÖR ÅK 9-GYMNASIET

Den 8-19 november är det dags för 28:e upplagan av Stockholms internationella filmfestival. Även i år erbjuder vi alla skolelever från 15 år och uppåt att gå på Skolbio under festivalen.

Skolbion är ett unikt tillfälle för ungdomar att se kvalitetsfilm från hela världen på en riktig biograf. Varje år gör festivalen ett urval av filmer som kompletterar skol- och gymnasieundervisningen. Filmerna som visas är vitt skilda berättelser från hela världen. De behandlar alla olika typer av ämnen såsom politik, kärlek, konflikter och historia.

PRIS
Under festivalens dagsvisningar (fram till kl. 17.00) har alla skolklasser möjlighet att se film för enbart 35 kronor per elev och film. För detta krävs endast att biljetterna bokas genom skolan och att minst 10 elever deltar. Alla medföljande lärare har fritt inträde. Lärarna får även tillgång till en lärarhandledning som kort beskriver filmen och ger förslag på teman och diskussionsfrågor till klassrummet.

ÅRSKORT SOM BONUS
För varje bokad biljett erhålls ett gratis årskort (värde 260 kr/styck), som fås vid besöket. Medlemskortet, som gäller t.o.m. augusti 2018, ger dels eleverna möjlighet att besöka festivalen fler gånger men även möjlighet att gå på våra medlemsvisningar under resten av festivalåret. Vi vill uppmana alla unga att se mer film!

PROGRAMMET
Här nedanför kommer vi snart att presenterar årets skolbiofilmer, det är ett urval av årets festivalfilmer som vi tror kan vara lite extra intressanta att se och diskutera tillsammans med klassen. Hittar du ingen film bland dessa så hjälper vi gärna till att hitta en som passar just för din klass. Ser du en film i vårt program som du vill visa din klass, hör av dig till oss. Programmet uppdateras i oktober och kommer då att presenteras på den här sidan.

BOKA
Biljetter bokas via webbformuläret >>>


För tillgång till lärarhandledningar kontakta skolbioansvarig:
skolbio@stockholmfilmfestival.se
Eller ring vår medlemsansvarig:
08-677 50 14