HÖGAKTUELLA REGISSÖRER BESÖKER STOCKHOLMS FILMFESTIVAL JUNIOR

2018.04.12

Under Stockholms filmfestival Junior, 16-21 april, kan du stifta bekantskap med högaktuella filmskapare som presenterar sina filmer och deltar i Face2face-samtal. 

Läs hela artikeln

Tung jury till Stockholms filmfestival Juniors pitchtävling

2018.03.08

Den 16 april drar Stockholms filmfestival Junior igång. Över 36 barn- och ungdomsfilmer från 31 länder visas på biografer över hela Stockholm. Nytt för i år är att unga mellan 15-19 år har chansen att presentera en filmidé för en erfaren jury beståendes av regissören Mika Gustafsson, skådespelerskan Happy Jankell och regissören Jonatan Etzler.

Läs hela artikeln

STJÄRNSPÄCKAD JURY TILL STOCKHOLMS FILMFESTIVALS JUNIORTÄVLING

2018.03.02

Den 16 april drar Stockholms filmfestival Junior igång. Över 36 barn- och ungdomsfilmer från 31 länder visas på biografer över hela Stockholm. Under festivalen delas priset 1 Minut Film ut och i år består juryn av skådespelaren samt författaren Can Demirtas, skådespelerskan Gizem Erdogan och skådespelerskan samt regissören Molly Nutley,

Läs hela artikeln

Publikens pris 2017 går till: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

2017.11.20

Igår avslutades den 28:e upplagan av Stockholms internationella filmfestival och idag har vi nöjet att presentera festivalens publikpris som i år går till Three Billboards Outside Ebbing, Missouri i regi av Martin McDonagh.

Läs hela artikeln

Årets Rising Star: Gustav Lindh

2017.11.19 Stockholm Rising Star går till Gustav Lindh

På Stockholms filmfestivals prisutdelning under lördagskvällen blev det klart att skådespelaren Gustav Lindh tog hem årets Stockholm Rising Star. Priset tilldelas en ung skådespelare som gjort utmärkande prestationer på film och spås bli morgondagens stjärna. Priset lämnades över av förra årets Rising Star-vinnare Filip Berg.  

Läs hela artikeln

Årets vinnare på Stockholms filmfestival 2017

2017.11.19

Juryn har nu gjort sina val för den 28:e upplagan av Stockholms internationella filmfestival. Den franska regissören Léonor Serraille tog hem Bronshästen för Bästa Film under lördagskvällens prisutdelning. Nedan följer alla pristagare på Stockholms internationella filmfestival 2017.

STOCKHOLM XXVIII COMPETITION

Läs hela artikeln

Stockholm Impact Award 2017: Wild Roses av Anna Jadowska

2017.11.15

Stockholms Filmfestival är stolta över att i samarbete med Stockholms stad presentera 2017 års vinnare av Stockholm Impact Award: »Wild Roses«, i regi av Anna Jadowska.

Impact-juryn bestod i år av Suzanne Osten, Ester Martin Bergsmark och Alexandru Solomon och deras motivering lyder:

Läs hela artikeln

Vanessa Redgrave besöker Skavlan!

2017.11.09

Ikonen Vanessa Redgrave besöker i år festivalen för att ta emot Stockholm Lifetime Achievement Award. Med oförglömliga rollprestationer i filmer som »Blowup – förstoringen«, »Howards End«, och den Oscarsbelönade insatsen i »Julia«, är Redgrave en av vår tids mest legendariska skådespelerskor.

Läs hela artikeln

HÄMTA DIN KATALOG PÅ KULTURHUSET!

2017.11.01

Nu finns vår exklusiva festivalkatalog att hämta på Kulturhuset. Den är gratis för alla medlemmar och innehåller initierade texter om alla filmer samt essäer om årets Spotlight och mottagare av Stockholm Lifetime Achievement Award och Stockholm Visionary Award.

Läs hela artikeln

Årets finalister till 1 km film!

2017.10.18

Stipendiet 1 km film är en av Sveriges största kortfilmstävlingar och ger unga filmskapare chansen att utveckla sina filmdrömmar. I år tävlar tio bidrag om stipendiet. Stipendiet 1 km film har delats ut varje år sedan 1990 med syfte att lyfta fram unga filmskapare från hela landet.

Läs hela artikeln

Årets Spotlight: Change!

2017.10.18

Spotlight för den 28:e upplagan av Stockholms internationella filmfestival blir Change.

Årets Spotlight-filmer är på temat Change, förändring. De skildrar den föränderliga tid vi lever i idag med ökade klyftor, politisk polarisering, klimatförändringar och humanitära katastrofer. Samtidigt pågår den digitala revolutionen som förändrar hela vårt sätt att leva på jorden.

Läs hela artikeln

Pablo Larraín tilldelas Stockholm Visionary Award 2017

2017.10.18

I år tilldelas Stockholm Visionary Award den Oscarsnominerade regissören Pablo Larraín. I samband med visningen av hans senaste film Neruda besöker Pablo Larraín Stockholms internationella filmfestival för att motta Bronshästen.

Köp biljetter till Stockholm Visonary Award 2017: Pablo Larrain här!

Läs hela artikeln

TALANGFULLA SKÅDESPELARE NOMINERADE TILL RISING STAR

2017.10.18 STOCKHOLM RISING STAR 2017

I år nomineras sex lovande talanger till Stockholm Rising Star. Vinnaren presenteras under festivalens prisutdelningscermoni. Stockholm Rising Star tilldelas en skådespelare som gjort utmärkande prestationer på film och har möjligheten att bli morgondagens stjärna.

Läs hela artikeln

Vanessa Redgrave tilldelas Stockholm Lifetime Achievement Award 2017

2017.10.17

I år går Stockholm Lifetime Achievement Award till den Oscarsbelönade, brittiska skådespelerskan Vanessa Redgrave. I samband med visningen av Vanessa Redgraves regidebut Sea of Sorrow kommer den 80-åriga skådespelerskan till Stockholms internationella filmfestival för att motta Bronshästen.

Läs hela artikeln

Ny titel till höstens program; God's own country!

2017.10.06

Vi är stolta över att presentera den tokhyllade och internationellt prisade God’s own country av regissören Francis Lee, som dessutom kommer att närvara under höstens festival.

Läs hela artikeln

Ny titel till höstens program; Ava av Léa Mysius

2017.10.02

Idag är vi stolta över att presentera det hyllade och prisade debutdramat Ava av Léa Mysius som kommer att visas i sektionen Competition. Filmen är även officiell kampanjbild för höstens festival. 

Läs hela artikeln

Stockholms filmfestival 2017 dediceras till Michael Nyqvist

2017.09.21

Årets upplaga av Stockholms internationella filmfestival dediceras till Michael Nyqvist – en av vår tids största och mest folkkära skådespelare.

Läs hela artikeln

Höstens 6 första filmer presenteras

2017.06.30

Stockholms internationella filmfestival presenterar nu stolt de sex första titlarna ut höstens program. 

A Fantastic Woman av Sebastian Lelio   

Läs hela artikeln

Nu presenterar vi årets Sommarbiofilmer

2017.06.19

Med knappt två månader kvar till årets 80-talsfest i Rålis kan vi äntligen presentera årets Sommbiofilmer! Fem filmer från det glammiga 80-talet som kommer att lysa upp augustinatten! De filmerna som visas är:ONSDAG 16/8Do the Right Thing av Spike Lee

Läs hela artikeln

Här är årets STHLM DEBUT-projekt

2017.06.01

De flerfaldigt Guldbaggebelönade Tjuvheder och Förvaret har gjort det – och nu senast den kritikerhyllade Dröm vidare. Alla tre filmerna har deltagit i utvecklingsprogrammet STHLM Debut. Nu är det klart vilka filmer som valt ut till STHLM Debut, omgång 6.

Läs hela artikeln

Sidor