Årets Spotlight: Change!

2017.10.18

Spotlight för den 28:e upplagan av Stockholms internationella filmfestival blir Change.

Årets Spotlight-filmer är på temat Change, förändring. De skildrar den föränderliga tid vi lever i idag med ökade klyftor, politisk polarisering, klimatförändringar och humanitära katastrofer. Samtidigt pågår den digitala revolutionen som förändrar hela vårt sätt att leva på jorden.

Läs hela artikeln

Vanessa Redgrave tilldelas Stockholm Lifetime Achievement Award 2017

2017.10.17

I år går Stockholm Lifetime Achievement Award till den Oscarsbelönade, brittiska skådespelerskan Vanessa Redgrave. I samband med visningen av Vanessa Redgraves regidebut Sea of Sorrow kommer den 80-åriga skådespelerskan till Stockholms internationella filmfestival för att motta Bronshästen.

Läs hela artikeln

Ny titel till höstens program; God's own country!

2017.10.06

Vi är stolta över att presentera den tokhyllade och internationellt prisade God’s own country av regissören Francis Lee, som dessutom kommer att närvara under höstens festival.

Läs hela artikeln

Ny titel till höstens program; Ava av Léa Mysius

2017.10.02

Idag är vi stolta över att presentera det hyllade och prisade debutdramat Ava av Léa Mysius som kommer att visas i sektionen Competition. Filmen är även officiell kampanjbild för höstens festival. 

Läs hela artikeln

Stockholms filmfestival 2017 dedikeras till Michael Nyqvist

2017.09.21

Årets upplaga av Stockholms internationella filmfestival dedikeras till Michael Nyqvist – en av vår tids största och mest folkkära skådespelare.

Läs hela artikeln

Höstens 6 första filmer presenteras

2017.06.30

Stockholms internationella filmfestival presenterar nu stolt de sex första titlarna ut höstens program. 

A Fantastic Woman av Sebastian Lelio   

Läs hela artikeln

Nu presenterar vi årets Sommarbiofilmer

2017.06.19

Med knappt två månader kvar till årets 80-talsfest i Rålis kan vi äntligen presentera årets Sommbiofilmer! Fem filmer från det glammiga 80-talet som kommer att lysa upp augustinatten! De filmerna som visas är:ONSDAG 16/8Do the Right Thing av Spike Lee

Läs hela artikeln

Här är årets STHLM DEBUT-projekt

2017.06.01

De flerfaldigt Guldbaggebelönade Tjuvheder och Förvaret har gjort det – och nu senast den kritikerhyllade Dröm vidare. Alla tre filmerna har deltagit i utvecklingsprogrammet STHLM Debut. Nu är det klart vilka filmer som valt ut till STHLM Debut, omgång 6.

Läs hela artikeln

Årets vinnare på Stockholms filmfestival 2016

2016.11.18

Årets Bronshäst för "Bästa film" tilldelas den bulgariska regissören Ralitza Petrova. Bronshästen delades ut under prisutdelningen för den 27:e upplagan av Stockholms internationella filmfestival igår. Petrova vinner för filmen Godless som tidigare hyllats på filmfestivaler världen över. Nedan ser du alla festivalens vinnare.

Läs hela artikeln

STOCKHOLM IMPACT AWARD GÅR TILL WAYNE ROBERTS

2016.11.17

 Wayne Roberts med priset designat av Ai Weiwei. Fotograf: Katriina Mäkinen

Läs hela artikeln

Festivalaktuella Alicia om karriären och drömmarna

2016.11.05

Hon är den andra svenska skådespelerskan någonsin som har vunnit en Oscar. Det går bra för Alicia Vikander. Snart spelar hon huvudrollen i Lisa Langseths nya film «Euphoria», av produktionsbolaget som ska säkra hennes framtida drömroller.

Läs hela artikeln

Årets Spotlight: Identitet

2016.10.18

Spotlight för den 27:e upplagan av Stockholms internationella filmfestival blir Identitet. Här presenteras de filmer som belyser ämnet.

Läs hela artikeln

Stockholm Visionary Award tilldelas François Ozon

2016.10.18

Årets Stockholm Visionary Award går till den franske regissören François Ozon. Han besöker Stockholms internationella filmfestival i samband med den svenska premiärvisningen av Frantz och möter samtidigt publiken under ett exklusivt samtal.

Läs hela artikeln

STOCKHOLMS FILMFESTIVAL TAR NÄSTA STEG I SIN DIGITALISERING

2016.10.05 Nu finns ditt medlemskort alltid i din mobil

I fem år har festivalen samarbetat med den digitala byrån Bazooka, som bland annat skapat vår nuvarande hemsida som utnämndes till ”Årets bästa webbplats 2013” i Swedish Drupal Awards. Nu kan vi tillsammans med Bazooka stolt presentera ett helt digitalt medlems- och biljettsystem.

Läs hela artikeln

Ken Loach besöker Stockholm och öppnar festivalen med ny film

2016.08.30

Jag, Daniel Blake av Ken Loach kommer öppna den 27:e upplagan av Stockholms internationella filmfestival i höst. Den brittiske regissören besöker festivalen och kommer träffa den svenska publiken under öppningen. 

Läs hela artikeln

Nu presenterar vi de första filmerna ur höstens program

2016.07.01

Årets upplaga av Stockholms filmfestival är den 27 i ordningen och redan nu kan vi presentera nio spännande filmer ur årets program. Vi bjuds på allt från osannolika dokumentärer till svartvit skräck. Här är några av de filmer du kan se fram emot under höstens festival den 9-20 november 2016.

Läs hela artikeln

Plejmo blir ny huvudsponsor

2016.07.01

Vi är väldigt glada att presentera Plejmo som ny huvudsponsor för Stockholms filmfestival. De kommer att vara med oss under hela året och hjälpa oss att göra årets festival till den bästa någonsin! Först och främst kommer de att finnas på plats under årets Sommarbio i Rålis den 17-21 augusti.

Läs hela artikeln

Francis Ford Coppola gästar höstens festival!

2016.06.27

MÖT FRANCIS FORD COPPOLA PÅ STOCKHOLMS FILMFESTIVAL. FÖRKÖP FÖR MEDLEMMAR DEN 28 SEPTEMBER. Mer info kommer inom kort.

Läs hela artikeln

Stockholms filmfestival instiftar nya sektioner

2016.05.18

Inför Stockholms 27:e internationella filmfestival instiftas tre nya sektioner: Icons, Discovery och Documania. Syftet med de nya sektionerna är att utöka programmet med originella berättelser och stjärnstatus.

Läs hela artikeln

Sidor