Höstens 6 första filmer presenteras

2017.06.30

Stockholms internationella filmfestival presenterar nu stolt de sex första titlarna ut höstens program. 

A Fantastic Woman av Sebastian Lelio   

Läs hela artikeln

Nu presenterar vi årets Sommarbiofilmer

2017.06.19

Med knappt två månader kvar till årets 80-talsfest i Rålis kan vi äntligen presentera årets Sommbiofilmer! Fem filmer från det glammiga 80-talet som kommer att lysa upp augustinatten! De filmerna som visas är:ONSDAG 16/8Do the Right Thing av Spike Lee

Läs hela artikeln

Här är årets STHLM DEBUT-projekt

2017.06.01

De flerfaldigt Guldbaggebelönade Tjuvheder och Förvaret har gjort det – och nu senast den kritikerhyllade Dröm vidare. Alla tre filmerna har deltagit i utvecklingsprogrammet STHLM Debut. Nu är det klart vilka filmer som valt ut till STHLM Debut, omgång 6.

Läs hela artikeln

Årets vinnare på Stockholms filmfestival 2016

2016.11.18

Årets Bronshäst för "Bästa film" tilldelas den bulgariska regissören Ralitza Petrova. Bronshästen delades ut under prisutdelningen för den 27:e upplagan av Stockholms internationella filmfestival igår. Petrova vinner för filmen Godless som tidigare hyllats på filmfestivaler världen över. Nedan ser du alla festivalens vinnare.

Läs hela artikeln

STOCKHOLM IMPACT AWARD GÅR TILL WAYNE ROBERTS

2016.11.17

 Wayne Roberts med priset designat av Ai Weiwei. Fotograf: Katriina Mäkinen

Läs hela artikeln

Festivalaktuella Alicia om karriären och drömmarna

2016.11.05

Hon är den andra svenska skådespelerskan någonsin som har vunnit en Oscar. Det går bra för Alicia Vikander. Snart spelar hon huvudrollen i Lisa Langseths nya film «Euphoria», av produktionsbolaget som ska säkra hennes framtida drömroller.

Läs hela artikeln

Årets Spotlight: Identitet

2016.10.18

Spotlight för den 27:e upplagan av Stockholms internationella filmfestival blir Identitet. Här presenteras de filmer som belyser ämnet.

Läs hela artikeln

Stockholm Visionary Award tilldelas François Ozon

2016.10.18

Årets Stockholm Visionary Award går till den franske regissören François Ozon. Han besöker Stockholms internationella filmfestival i samband med den svenska premiärvisningen av Frantz och möter samtidigt publiken under ett exklusivt samtal.

Läs hela artikeln

STOCKHOLMS FILMFESTIVAL TAR NÄSTA STEG I SIN DIGITALISERING

2016.10.05 Nu finns ditt medlemskort alltid i din mobil

I fem år har festivalen samarbetat med den digitala byrån Bazooka, som bland annat skapat vår nuvarande hemsida som utnämndes till ”Årets bästa webbplats 2013” i Swedish Drupal Awards. Nu kan vi tillsammans med Bazooka stolt presentera ett helt digitalt medlems- och biljettsystem.

Läs hela artikeln

Ken Loach besöker Stockholm och öppnar festivalen med ny film

2016.08.30

Jag, Daniel Blake av Ken Loach kommer öppna den 27:e upplagan av Stockholms internationella filmfestival i höst. Den brittiske regissören besöker festivalen och kommer träffa den svenska publiken under öppningen. 

Läs hela artikeln

Nu presenterar vi de första filmerna ur höstens program

2016.07.01

Årets upplaga av Stockholms filmfestival är den 27 i ordningen och redan nu kan vi presentera nio spännande filmer ur årets program. Vi bjuds på allt från osannolika dokumentärer till svartvit skräck. Här är några av de filmer du kan se fram emot under höstens festival den 9-20 november 2016.

Läs hela artikeln

Plejmo blir ny huvudsponsor

2016.07.01

Vi är väldigt glada att presentera Plejmo som ny huvudsponsor för Stockholms filmfestival. De kommer att vara med oss under hela året och hjälpa oss att göra årets festival till den bästa någonsin! Först och främst kommer de att finnas på plats under årets Sommarbio i Rålis den 17-21 augusti.

Läs hela artikeln

Francis Ford Coppola gästar höstens festival!

2016.06.27

MÖT FRANCIS FORD COPPOLA PÅ STOCKHOLMS FILMFESTIVAL. FÖRKÖP FÖR MEDLEMMAR DEN 28 SEPTEMBER. Mer info kommer inom kort.

Läs hela artikeln

Stockholms filmfestival instiftar nya sektioner

2016.05.18

Inför Stockholms 27:e internationella filmfestival instiftas tre nya sektioner: Icons, Discovery och Documania. Syftet med de nya sektionerna är att utöka programmet med originella berättelser och stjärnstatus.

Läs hela artikeln

STHLM Debut tänder stjärnor - här är årets utvalda projekt

2016.05.03

På senaste Guldbaggegalan prisbelönades båda de STHLM Debut-filmer som haft biografpremiär under året, Förvaret och Tjuvheder. Det visar tydligt vilken betydelse programmet STHLM Debut har för filmen i Sverige. Nu är det klart vilka fem projekt som har valts ut till årets omgång.

Läs hela artikeln

Alicia Vikander vinner en Oscar

2016.02.29

Svenska skådespelerskan Alicia Vikander har vunnit en Oscar. Senast en svensk person vann var 1975 då Ingrid Bergman kammade hem en statyett för sin rollprestation i Mordet på Orientexpressen. 

Läs hela artikeln

Årets vinnare på Stockholms filmfestival

2015.11.20

Det blev den norska regissören Joachim Trier som tog hem Bronshästen under fredagskvällens prisutdelning. Nedan följer alla pristagare på Stockholms internationella filmfestival 2015.

Läs hela artikeln

Stockholm Impact Award designat av Ai Weiwei

2015.11.17

Den kinesiska konstnären Ai Weiwei har designat prisskulpturen till Stockholm Impact Award, som delas ut för första gången under Stockholms internationella filmfestival 2015.

Läs hela artikeln

Stockholm Impact Award går till Leena Yadav

2015.11.17

Idag tillkännagav juryn Leena Yadav, regissör av Parched, som vinnare av Stockholm Impact Award. Yadav erhåller 1 miljon kronor i stöd från Stockholm stad till nya filmprojekt, och kommer att ta emot filmpriset designat av Ai Weiwei vid Stockholms internationella filmfestivals prisutdelning den 20 november.

Läs hela artikeln

Stockholms filmfestival premiärvisar This is England ’90

2015.11.13

I samband med Sverigepremiären av mini-serien "This is England ‘90" arrangerar Stockholms filmfestival en maratonvisning av alla fyra avsnitt den 21 november på biografen Grand. Utöver visningen kommer de två huvudrollsinnehavarna Thomas Turgoose och Andrew Shim till festivalen och möter publiken i ett exklusivt Face2Face.

Läs hela artikeln

Sidor