Höstens 6 första filmer presenteras

2017.06.30

Stockholms internationella filmfestival presenterar nu stolt de sex första titlarna ut höstens program. 

A Fantastic Woman av Sebastian Lelio   

Läs hela artikeln

Nu presenterar vi årets Sommarbiofilmer

2017.06.19

Med knappt två månader kvar till årets 80-talsfest i Rålis kan vi äntligen presentera årets Sommbiofilmer! Fem filmer från det glammiga 80-talet som kommer att lysa upp augustinatten! De filmerna som visas är:ONSDAG 16/8Do the Right Thing av Spike Lee

Läs hela artikeln

Här är årets STHLM DEBUT-projekt

2017.06.01

De flerfaldigt Guldbaggebelönade Tjuvheder och Förvaret har gjort det – och nu senast den kritikerhyllade Dröm vidare. Alla tre filmerna har deltagit i utvecklingsprogrammet STHLM Debut. Nu är det klart vilka filmer som valt ut till STHLM Debut, omgång 6.

Läs hela artikeln

Årets vinnare på Stockholms filmfestival 2016

2016.11.18

Årets Bronshäst för "Bästa film" tilldelas den bulgariska regissören Ralitza Petrova. Bronshästen delades ut under prisutdelningen för den 27:e upplagan av Stockholms internationella filmfestival igår. Petrova vinner för filmen Godless som tidigare hyllats på filmfestivaler världen över. Nedan ser du alla festivalens vinnare.

Läs hela artikeln

STOCKHOLM IMPACT AWARD GÅR TILL WAYNE ROBERTS

2016.11.17

 Wayne Roberts med priset designat av Ai Weiwei. Fotograf: Katriina Mäkinen

Läs hela artikeln

Festivalaktuella Alicia om karriären och drömmarna

2016.11.05

Hon är den andra svenska skådespelerskan någonsin som har vunnit en Oscar. Det går bra för Alicia Vikander. Snart spelar hon huvudrollen i Lisa Langseths nya film «Euphoria», av produktionsbolaget som ska säkra hennes framtida drömroller.

Läs hela artikeln

Årets Spotlight: Identitet

2016.10.18

Spotlight för den 27:e upplagan av Stockholms internationella filmfestival blir Identitet. Här presenteras de filmer som belyser ämnet.

Läs hela artikeln

Stockholm Visionary Award tilldelas François Ozon

2016.10.18

Årets Stockholm Visionary Award går till den franske regissören François Ozon. Han besöker Stockholms internationella filmfestival i samband med den svenska premiärvisningen av Frantz och möter samtidigt publiken under ett exklusivt samtal.

Läs hela artikeln

STOCKHOLMS FILMFESTIVAL TAR NÄSTA STEG I SIN DIGITALISERING

2016.10.05 Nu finns ditt medlemskort alltid i din mobil

I fem år har festivalen samarbetat med den digitala byrån Bazooka, som bland annat skapat vår nuvarande hemsida som utnämndes till ”Årets bästa webbplats 2013” i Swedish Drupal Awards. Nu kan vi tillsammans med Bazooka stolt presentera ett helt digitalt medlems- och biljettsystem.

Läs hela artikeln

Ken Loach besöker Stockholm och öppnar festivalen med ny film

2016.08.30

Jag, Daniel Blake av Ken Loach kommer öppna den 27:e upplagan av Stockholms internationella filmfestival i höst. Den brittiske regissören besöker festivalen och kommer träffa den svenska publiken under öppningen. 

Läs hela artikeln