Spännande svenska filmprojekt presenteras i Cannes

2015.05.19

Under filmfestivalen i Cannes presenterades ett flertal intressanta filmprojekt. Ett av de mer spännande är en ny filmatisering av Vilhelm Mobergs klassiker Utvandrarna i regi av Daniél Espinosa.

Läs hela artikeln

Inspelningsstart för Fia-Stina Sandlunds långfilm She’s Wild Again Tonight

2015.04.08

I dagarna påbörjas inspelningen av Fia-Stina Sandlunds långfilm ”She’s Wild Again Tonight”, den tredje filmen som produceras med hjälp av Stockholms filmfestivals långfilmsstipendium. Filmen har världspremiär på Stockholms internationella filmfestival 2015.

Läs hela artikeln

Biopremiär för Dyke Hard av Bitte Andersson

2015.03.06

Bitte Andersons regidebut Dyke Hard hade världspremiär på Stockholms internationella filmfestival förra året. I dag går den upp på bio och släpps som video on demand. Med en bakgrund som serietecknare har regissören skapat en film där allt, precis som i serietecknandets värld, är möjligt. Hennes bakgrund som serietecknare har även varit en bra skola inför filmskapandet.

Läs hela artikeln

Biopremiär för Dear White People

2015.02.27

Justin Simiens film Dear White People blev en av de stora publikfavoriterna under filmfestivalen förra året. Fullbokade salonger och en extrainsatt visning vittnade om en film som låg helt rätt i tiden. Den smarta komedin utspelar sig på en Ivy League-skola och skildrar upploppsstämningen som uppstår då skoltidningen ordnat en Halloweenfest med afro-amerikanskt tema.

Läs hela artikeln

Festivalfilmer tog hem Oscars i natt

2015.02.23

Under nattens Oscarsgala blev flera av de filmer vi visat på förra årets festival vinnare. Den stora vinnaren Birdman av Alejandro González Iñárritu tog hem fyra priser, bland annat i de tunga kategorierna Bästa film och Bästa regi. Bästa utländska film blev Ida av Pawel Pawlikowski och JK Simmons vann en Oscar för bästa manliga biroll i festivalfilmen Whiplash av Damien Chazelle.

Läs hela artikeln

1 km vinnare visas på Kortfilmsdagen

2014.12.17

Stockholms internationella filmfestival bjuder på kortfilmer från tidigare 1 km film-vinnare under Kortfilmsdagen söndagen den 21 december.

Läs hela artikeln

"The Good Lie" - nu på bio!

2014.11.21

Missade du "The Good Lie" med dubbelt festivalaktuella Reese Witherspoon under festivalen? Idag går den upp på svenska biografer.

Läs hela artikeln

Imponerande debut, på bio idag!

2014.11.21

Idag går "Varje gång jag ser dig", den brasilianska filmen av debutregissören Daniel Ribeiro, upp på svenska biografer. Filmen visades på höstens festival och togs väl emot av publiken.

Läs hela artikeln

Tack för årets festival!

2014.11.20

Nu kan vi alla blicka tillbaka på 12 fantastiska dagar under Stockholms filmfestival, där besökare fått möta spännande filmskapare, delta på intressanta seminarier, dansa sig svettiga på våra fester och såklart se mängder av fantastisk film som annars aldrig nått svenska biografer. 

Läs hela artikeln

2014 års Silver Audience Award till Xavier Dolans film Mommy

2014.11.17

Stockholms internationella filmfestivals besökare har sagt sitt. När publiken själv får välja, korar de Xavier Dolans Mommy till årets bästa film.

Läs hela artikeln

Bilder från festivalen 2014

2014.11.15

Här samlar vi de starkaste ögonblicken från Stockholms filmfestival 2014! Se mingelbilder från röda mattan, ta en titt på våra Face2Face, häng med på festerna och beundra porträtt av alla lysande stjärnor.

Läs hela artikeln

Vinnarna vid Stockholms 25:e filmfestival

2014.11.14 Bästa film: ”Girlhood” av Céline Sciamma

Läs hela artikeln

Ai Weiweis isskulpturer på Norrmalmstorg väcker uppmärksamhet

2014.11.13

Vid invigningen av Stockholms Internationella Filmfestival för en dryg vecka sedan, avtäcktes två isskulpturer skapade av den världsberömde konstnären Ai Weiwei på Norrmalmstorg. Skulpturerna, föreställande två lejon, symboliserar årets spotlight tema “HOPP”. 

Läs hela artikeln

Extrainsatt visning av "Dear White People"

2014.11.12

Justin Simiens Sundancebelönade film om rasism på en Ivy League-skola har blivit en festivalfavorit och sålde snabbt slut de tre inbokade visningarna. Stockholms filmfestival arrangerar nu därför ytterligare en visning!

Läs hela artikeln

Se iFestivalfilmerna gratis i Glashuset

2014.11.10

Tisdag, onsdag och torsdag denna veckan kommer vi att ha en filmvisning med kortfilmerna i sektionen ”iFestival” i vårt Festivalcenter Glashuset i Kungsträdgården (bredvid TGI Friday’s). Filmvisningen kommer att börja klockan 17.00 och pågå i ca en timme. Vi bjuder på popcorn!

Läs hela artikeln

Festivalfilmer hyllas vid European Film Awards

2014.11.09

I helgen offentliggjordes nomineringarna till European Film Awards där flera av Stockholms filmfestivals filmer tävlar. Priserna delas ut i mitten av december, men redan nu har du chans att se flera av filmerna.

Läs hela artikeln

Mike Leigh: "Jag vill bli ihågkommen för alla mina filmer!"

2014.11.09

Under tolv år fanns tanken hos Mike Leigh att göra en film om den brittiske konstnären J. M. W. Turner. Hör honom berätta om hur idén till slut blev verklighet i filmen "Mr Turner".

Läs hela artikeln

Flugparkens regissör Jens Östberg - "Mina idéer börjar i rörelser"

2014.11.05

Jens Östberg lämnade karriären som balettdansör för att bli filmregissör och debutera med en svensk Taxi Driver i minusgrader. I "Flugparken" låter han Sverrir Gudnason spela ut sitt fullständiga register i sitt livs roll.

Läs hela artikeln

Festivaldags! Här är länkarna du behöver under festivalen.

2014.11.05 Äntligen är årets upplaga av Stockholms filmfestival igång - så här får du ut det mesta av den!

Du har plöjt tidningen, du har köpt dina biljetter och du är redo att sätta tänderna i Stockholms 25:e filmfestival. Men hur ska du hinna ha koll på allt som händer? Lugn, vi hjälper dig.

Läs hela artikeln

Unik chans att se film från hela världen på bio

2014.11.04

Stockholms filmfestival är en unik chans att se film från hela världen som annars inte skulle visas på svenska biografer. 155 av festivalens filmer har ingen svensk biodistribution, under festivalen den 5-16 november är alltså den enda chansen att se filmerna på bio, missa den inte!Följande 155 filmer visas bara på bio under Stockholms filmfestival:

Läs hela artikeln

Sidor