Delta i ett filmäventyr med Stockholms filmfestival Junior!

Stockholms filmfestival Junior 2021 vill bjuda in grundskolor i Sverige att delta i ett nytt kreativt sätt att skapa film tillsammans i form av det nationella kortfilmsprojektet "Stafettfilmen". 

Vad är Stafettfilmen och hur funkar det?  

Stafettfilmen innebär att 10 olika klasser spelar in varsin scen av en och samma film. Filmens handling lämnas över likt en stafettpinne från skola till skola och resultatet blir en film som skapats och porträtterats av barn och unga från norr till söder.   

Skolor från hela landet är välkomna att anmäla sitt intresse för att delta i projektet. 10 klasser kommer att väljas ut som sedan spelar in varsin scen till kortfilmen. 

Man får ett digitalt paket där det ingår:  
- information, detaljerade instruktioner, deadlines etc. 
- tips och råd inför filmning  
- manus  
 

Detta digitala paket skickas ut den 15 mars och klassen har sedan till den 12 april på sig att skapa sin scen. Det går utmärkt att använda mobilkamera eller iPad för att filma materialet! Det filmade materialet skickas sedan in till oss på Stockholms filmfestival. Vi klipper ihop alla scener och den färdiga Stafettfilmen kommer att kunna ses både på vår digitala tjänst men också på en biograf i Stockholm under festivalen. 

Alla deltagande klasser kommer också få möjlighet att träffa varandra digitalt. 

Att delta i stafettfilmen är helt kostnadsfritt. 

Anmäl intresse genom att maila till infojunior@stockholmfilmfestival.se  senast den 12 mars. Har du frågor om Stafettfilmen så kan du kontakta oss på junior@stockholmfilmfestival.se eller 08 677 50 12.

 

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.