Är du intresserad av att hjälpa till som volontär under höstens festival?

Nyhet /

EN TRYGG OCH SÄKER FILMFESTIVAL

Att vara volontär på Stockholms internationella filmfestival innebär att du får vara mitt i händelsernas centrum! Vi söker dig med ett stort filmintresse som vill ta del av arbetet både bakom och framför kulisserna tillsammans med oss.

Årets stora filmfestival pågår 11-22 november, men vissa avdelningar har uppdrag som börjar redan i oktober. På grund av de rådande pandemi har vi gjort en del ändringar, och därför kommer årets festival samt volontärarbetet bli lite annorlunda. Självklart följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att kunna erbjuda er en säker arbetsplats och festivalupplevelse, detta betyder att vi arbetar med ett flertal olika scenarion i takt med att rekommendationerna ändras.

Rent praktiskt innebär detta att vissa tidigare arbetsområden har försvunnit, medan andra slagits samman. Osäkerhet kring rekommendationer innebär att även de existerande arbetsområdena kan komma att ändras, eller försvinna med tiden – beroende på hur situationen utvecklas.

Arbeta minst 6 st pass och du får ett festivalpass till nästa års festival där du kan se film gratis i mån av plats! Vid ett arbetat pass får du även en voucher för får Festival On Demand där du för den får se en film gratis precis vart du vill!

Vi hoppas att du tillsammans med oss är redo för en annorlunda, men kreativ och nytänkande filmfestival!

Är du intresserad? Skicka ett kort personligt brev + cv till: volontar@stockholmfilmfestival.se

Glöm inte att skriva vilken av våra avdelningar du helst vill vara på. (se nedan)

ARBETSOMRÅDEN:

BIOVOLONTÄR

Du bemannar biograferna och hjälper med insläpp/utsläpp samt scannar biljetter i entrén. Passar dig som är social, hjälpsam och noggrann!

BIOGRAFANSVARIG
Vår enda betalda volontärtjänst! Här leder du arbetet på biografen, du har hand om samtliga biovolontärer på plats, bemannar kassa och ser till att både insläpp och utsläpp sker på ett säkert sätt. Erfarenhet av kassa och ledarskap uppskattas!

EN TRYGG OCH SÄKER FILMFESTIVAL

För oss är din säkerhet vid filmvisningarna vår främsta prioritet. Vi följer därför, tillsammans med all annan biografverksamhet, självklart Folkhälsomyndighetens allmänna råd. Våra besökare kommer bli anvisade sittplatser i salongerna, med minst 1 meters avstånd i vardera riktningen (beroende på salongernas utformning). Ytterligare åtgärder som vidtas är att vi tillhandahåller handsprit, allmänna ytor desinficeras regelbundet samt att besökare och medarbetare uppmanas hålla avstånd med hjälp av tydlig markeringstejp, såväl inomhus som utomhus. Självklart uppmanar vi besökare och medarbetare att stanna hemma vid minsta symtom.

Tillsammans gör vi detta till en trevlig och trygg filmfestival 11-22 november.

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.