Stockholms 21:a filmfestival invigdes av en annan 21-åring. Xavier Dolan kom till stan med sin andra långfilm Hjärtslag och med sig hade han skådespelerskan Monia Chokri. Tillsammans satte de direkt gasen i botten på festivalen. 

Äntligen kom också en av våra favoritregissörer, Gus Van Sant, till festivalen och mottog Stockholm Visionary Award under ett Face2Face som avslutades med att han och Stellan Skarsgård hjärtligt örfilade varandra på Skandias scen. Vi hyllade Harriet Andersson som med Stockholm Lifetime Achievement Award i famnen konstaterade att hon i alla fall var starkare än Roman Polanski som ska ha ramlat ihop i en hög av Bronshästens tyngd. 

Årets jury leddes av den fantastiska skådespelerskan Holly Hunter som stannade hela festivalen. Från första visningen till prisutdelningen där hon gav Bronshästen för bästa film till en överlycklig Debra Granik för hennes country noir Winter's Bone. Vi ordnade också utomhusvisningar på Norrmalmstorg som alla fick celebra besök av Harriet, Holly och regissören Shane Meadows. Han var även ett av de filmess som höll en masterclass för svenska filmare under festivalen. Övriga var den Oscarbelönade klipparen Bob Murawski (The Hurt Locker), effektgeniet Gareth Edwards, hyllade dokumentärfilmaren Lucy Walker och självaste Gus Van Sant som höll en mycket exklusiv masterclass för utvalda filmare. 

Till de mest besökta filmerna hörde The Town av Ben Affleck, Debra Graniks Winter's Bone,Biutiful av Alejandro González Iñárritu, Four Lions av Chris Morris och Hjärtslag av Xavier Dolan. Festivalen hade under året 130 000 besökare och välkomnade över 100 filmskapare.