Stockholms 22:a filmfestival invigdes med den hyllade och Oscarnominerade Tinker Tailor Soldier Spy med regissören Tomas Alfredsson på plats för att presentera filmen och svara på publikens frågor i ett Face2Face. 

Festivalen besöktes av en riktig legend då den franska aktrisen Isabelle Huppert kom till Stockholm för att ta emot Stockholm Lifetime Achievement Award under ett fullsatt Face2Face på festivalens premiärbiograf Skandia. Lika många var det som ville lyssna på den visionära och moderna auteuren Alejandro González Iñárritu som med filmer som Babel, 21 gram och Biutiful hänfört biobesökare samtidigt som han i högst personliga livsöden lyckats fånga en problematik som sträcker sig över världen. 

Bronshästen för Bästa film tilldelades Oslo, 31 augusti av Joachim Trier av den internationella juryn som leddes av indie-ikonen Whit Stillman. Förutom Andrea Arnold, Ruben Östlund, Christopher Doyle och tidigare Visionary Award-mottagaren Luc Besson fick festivalen celebert besök via Skype då både Miranda July och Viggo Mortensen tog sig tid att prata med publiken och svara på frågor om sina respektive filmer The Future och A Dangerous Method.

De mest populära filmerna innefattade Drive av Nicholas Winding Refn, The Skin I Live In av Pedro Almodóvar, Tinker Tailor Soldier Spy av Tomas Alfredson, A Dangerous Method av David Cronenberg, Martha Marcy May Marlene av Sean Durkin och Hysteria av Tanya Wexler.