Upplev Stockholm som den brittiske regissören Mark Cousins ser staden! I Cousins film som visas under årets festival, Stockholm, My Love, låter han staden bli en egen karaktär. Den 19 November kan du följa med Cousins till några av de platser som utgör filmen och höra honom berätta sitt perspektiv av Stockholm.

What is Cinema är en stadstur där första stoppet är Björkhagen och Markuskyrkan. Vi får höra Cousins berätta hur film kan vara folkets konst och även symboliseras i kyrkans avskildhet, säkerhet och mörker. Därifrån går färden vidare till Skogskyrkogården och vi får se hur film kan baseras på spänning och observation. Stadsturen avslutas i Rålambshovsparken, under Västerbron, där Cousins berättar hur film kan vara rolig, barnslig och bidra till att vi släpper loss.

Turen är ett unikt möte med regissören där du får upptäcka Stockholm på nytt både via buss och till fots.

Vi plockar upp alla med buss utanför Skandia efter filmvisningen av Stockholm, My Love den 19 november. Bussen avgår kl 13:45 och lämnar av alla i Rålambshovsparken kl 15:45.

På bussen spelar vi musik från filmen skriven av bland andra Neneh Cherry och Benny Andersson och vi serverar lite enklare tilltugg och dryck. Det är en guldbuss som tar oss till några av filmens nyckelplatser, men tyvärr är bussen inte uppvärmd. Så tänk på att klä på er extra kläder. Bussen är inte anpassad för rullstol.

Du kan boka biljetter till guldbussen utan att ha varit på visningen av Stockholm, My Love innan, men vi rekommenderar att du har sett filmen ändå!

Title
What is Cinema
Length
120 min
Festival
2016
Section
Special Presentations
See all films from the 2016 festival