Missade du några av vinnarna under festivalen? Den 6 december ger vi dig chansen att se två av vinnarna från årets festival, de hyllade Jag, Daniel Blake och Dogs.

Om du inte redan är bekant med en av Europas främsta regissörer så är det hög tid: Med Jag, Daniel Blake vann Ken Loachs filmvärldens finaste pris, Guldpalmen i Cannes, för andra gången tidigare i år och tidigare denna vecka röstade vår publik fram filmen som vinnare av Publikens Pris: När Daniel Blake får en hjärtattack förbjuder hans doktor honom att jobba. Men försäkringskassan skakar på huvudet och skickar honom raka vägen till arbetsförmedlingen. Loach visar upp en absurd samtidsskildring om det brittiska välfärdssystemets nedmontering.

Se vår intervju med Ken Loach under årets festival.

Dogs av Bogdan Mirica vann Bästa Foto på festivalens prisutdelning för en vecka sedan trots benhård konkurrens. Filmen har beskrivits som Rumäniens No Country for Old Men och har bland annat prisats på Cannes filmfestival tidigare i år: Roman ärver 550 hektar död mark efter sin farfar vid Ukrainas gräns. När han åker för att inspektera marken mitt ute i ingenstans inser Roman snart att hans farfar var en lokal gangster och att hans tidigare hejdukar inte tänker ge upp marken utan vidare.

Vill du bara köpa biljett till en av filmerna? Då hittar du biljetter här.

Title
Winners: I, Daniel Blake and Dogs
Length
204 min
Festival
2016
Section
Special Presentations
See all films from the 2016 festival